Anasayfa Haber Ryzen Mobil İşlemcilerde Performans Artırma Aracı: Renoir Mobile Tuning

Ryzen Mobil İşlemcilerde Performans Artırma Aracı: Renoir Mobile Tuning

AMD Ryzen 4000

Renoir Mobile Tuning aracıyla Ryzen 4000 mobil işlemcinizde ince ayarlamalar yaparak performansı artırabilirsiniz.

Reddit kullanıcısı kbsk1, kullanıcıların Ryzen 4000 mobil CPU’larda (Renoir) güç ve termal parametreleri değiştirmemize olanak tanıyan “Renoir Mobile Tuning” adlı ücretsiz bir yazılım hazırladı.

Ryzen dizüstü bilgisayarınızda daha iyi performans elde etmek istiyorsanız bu araca bir göz atabilirsiniz. Yeni uygulama, OEM’lerin kısıtlamalarına nazaran daha yüksek bir güç sınırı sağlıyor ve bu da çekirdek saatlerinin daha yüksek seviyelere çıkmasına imkan tanıyor. Ayrıca bu yüksek frekanslarda daha uzun süre kalmak mümkün.

Öte yandan bu yazılım ile birlikte dizüstü bilgisayarın soğutma sisteminin sınırlarını aşacağınızı ve bu doğrultuda pil kullanım süresinin de düşebileceğini baştan hatırlatalım.

Renoir Mobile TuningRyzen 4000 mobil CPU’lar, işlemcileri yüksek sıcaklık aralıklarında tutan süper agresif yükseltme algoritmalarına sahip olmalarıyla biliniyor. 95C düzeyindeki sıcaklıklar sık sık görülebiliyor ve bazı dizüstü bilgisayarlar tam yük altında 100C seviyesine çıkabiliyor. Teknik olarak bu sıcaklıklar işlemcilerin özellikleri dahilinde yer alıyor ve yongalar kısıtlanmadan 105 dereceye kadar ulaşabiliyor.

Bu üçüncü bir taraf bir yazılım ve AMD tarafından geliştirilmediğinin altını çizelim. Ayrıca her dizüstü bilgisayarın soğutma sisteminin farklı olduğunu da not olarak ekleyelim. Renoir Mobile Tuning yazılımını GitHub aracılığıyla indirebilirsiniz. Güç sınırının değiştirilmesi durumunda kullanıcı bu ayarları eski haline çevirebiliyor. Yazılım tamamen ücretsiz ancak yapacağınız işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzda.