Anasayfa Haber Adobe Illustrator iPad Sürümü Çıktı

Adobe Illustrator iPad Sürümü Çıktı

Adobe Illustrator iPad

iPad için Adobe Illustrator, duyurulmasının üzerinden geçen 1 senenin ardından kullanıma sunuldu.

İlk olarak Kasım 2019 tarihinde duyurulan Adobe Illustrator sonunda iPad tabletler için çıktı. Bir süredir test sürecinde olan uygulama artık tüm Creative Cloud abonelerinin hizmetinde.

iPad için Photoshop uygulamasının ardından iPad için gelecek ikinci profesyonel uygulama olarak karşımıza çıkan Illustrator, çoklu dokunma ve Apple Pencil için tamamen yeniden hayal edilmiş. Bu arada Photoshop ile Illustrator’un iPad’te benzer bir kullanıcı arayüzünü paylaştığını da belirtelim.

Illustrator uygulaması, Apple Pencil’ı kullanırken yoldan çıkmayan ve sadece bir dokunuşla tüm araçlara erişim sağlayan basit ama sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip. Geliştirilmiş arayüzün arkasında hassas çizim, şekil oluşturma, yol izleme, ana hat oluşturma ve çok daha fazlası için karmaşık araçlar da mevcut. Bir Apple Pencil’ınız varsa Illustrator’ın kalem, kurşun kalem, fırça ve daha fazlasıyla sağladığı özelliklerden tam olarak yararlanma olanağına sahip oluyorsunuz.

Şu an için uygulamanın tam kapasitesinde olmadığı ve zaman içerisinde yeni özelliklerin de geleceğinin altı çiziliyor. Yani yeni fırçalar, efektler ve Adobe Sensei desteği yolda.

Uygulamayı App Store üzerinden ücretsiz olarak hemen indirebilirsiniz. Öte yandan, Creative Cloud aboneliğini ise tabii ki bir başka maliyet olarak kabul etmeniz gerekiyor.