Anasayfa Makale GTA Online Hızlı Giriş Rehberi

GTA Online Hızlı Giriş Rehberi

GTA Online yükleme süresi

İki dakikada GTA Online dünyasına giriş yapmak için yapmanız gerekenleri bir araya getirdik.

GTA Online çıktığından beri 9 dakikaları bulan açılış süresi ile kullanıcıları çileden çıkarıyordu. Nihayet geçtiğimiz günlerde bir geliştirici bu konuya el attı ve sorunun kaynağını tespit etti. Oyunu geliştiren Rockstar Games, kötü bir kod yazmış ve bu yüzden oyun açılırken aşırı işlemci kullanımı gerçekleşiyordu. Rockstar, geliştiriciyi ödüllendirip oyundaki kodu da düzeltti. Bu işlem oyunun açılış süresini epey kısaltsa da fazlası mümkün!

Bugün biz Samsung’un SSD 980 modeli ile GTA Online nasıl daha da hızlı açılır, buna bakacağız ama öncesinde gelin bir sabit disk ile deneylim ve aradaki farkı görelim!

İlk olarak oyunu SATA sabit diskimize yüklüyoruz. Play tuşuna bastığımız andan karakterimizin ekranda belirmesine kadar neredeyse 3 dakika süre geçti. Eskiye nazaran bir iyileşme olsa da halen daha uzun bir süre. Peki aynı işlemi SSD 980 ile denersek fark ne kadar olacak?

SSD 980’i bilgisayarımıza takıyoruz ve ilk olarak Samsung Magician kurup Performance Optimization kısmına giriyoruz. Burada SSD 980 için Full Power Mode, yani tam güç modunu devreye alıyoruz. Bu mod sayesinde SSD’miz daima tam performansta çalışacak.

Her şey hazır olduğuna göre oyunu çalıştıralım! Play tuşuna basıyoruz ve oyun açılmaya başlıyor. Sağ altta NVMe SSD’mizin 0.1ms ile oyunun okuma/yazma taleplerine inanılmaz hızlı cevap verdiğini görebilirsiniz.

Ve artık 2 dakika 19 saniyede GTA Online’a girmeyi başarıyoruz. 40 saniyelik bir kazanım ile oyunumuz artık %30 daha hızlı yükleniyor.

Rockstar Games Launcher Komutları

GTA Online’a daha da hızlı giriş için Rockstar Games Launcher’ı açıyoruz ve Settings kısmına giriyoruz.

Buradan GTA 5’in ayarlarını açıyoruz Launch Arguments kısmına geliyoruz. Buradaki kutucuğa -StraightIntoFreemode kodunu giriyoruz. Bu kod sayesinde oyun açılır açılmaz GTA Online’a giriyor.

Peki sizin sisteminizde GTA Online ne kadar sürede açılıyor? Yorumlarda belirtin.