Anasayfa Haber Apple, Gorilla Glass Ekranlarıyla Bilinen Corning’e 45 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Apple, Gorilla Glass Ekranlarıyla Bilinen Corning’e 45 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Apple, Gorilla Glass ekranların üreticisi olan Corning firmasına gelişmiş üretim fonundan 45 milyon dolarlık yatırım yapma kararı verdi.

Apple, geçtiğimiz dört yıl içinde ABD merkezli şirketlere verdiği 450 milyon dolarlık yatırıma ek olarak, Gorilla Glass isimli telefon ekranlarıyla öne çıkan Corning’e gelişmiş üretim fonundan 45 milyon dolar seviyesinde bir yatırım bütçesi ayırdı. Teknoloji devinin konuyla alakalı yaptığı duyuruya göre, “Yapılan bu yatırım, Corning’in ABD’deki üretim kapasitesini genişletecek olup, şirketi; araştırmaya, geliştirmeye ve uzun ömürlü ürün yapısını destekleyen yenilikçi teknolojilere yönlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Corning, iPhone ve Apple Watch gibi çeşitli Apple ürünleri için ekran üretimi yapan kuruluşlardan biri olarak biliniyor. Cam, seramik ve ileri optik teknolojileri üzerinde çalışan Corning’in Apple ile ilk iPhone’a kadar uzanan bir geçmişi de var. Ayrıca şirket, geçen yıl Apple’ın “herhangi bir akıllı telefon camından daha sert” olduğunu iddia ettiği ve telefonları düşmelerden kaynaklanan hasara karşı dört kat daha dayanıklı hale getiren Ceramic Shield teknolojisini de geliştirmesiyle ünlenmişti. Gorilla Glass ekranlar, Apple ürünlerin yanı sıra Samsung Galaxy S21 Ultra da dahil olmak üzere sayısız üreticinin telefonlarında da yaygın olarak kullanılmakta olduğunu belirtelim.

Apple Gorilla Glass

Telefon ekranları konusunda çok geniş bir portföye hitap eden Corning’in Apple’dan yatırım alması şaşırılacak bir durum olmamakla beraber, şirketin geleceği açısından önemli bir olay şeklinde yorumlanmakta. Ancak Apple, Corning’in 45 milyon dolarlık yatırımı tam olarak nasıl kullanacağını söylemekten çekiniyor. Yapılan duyurunun, 2023’te katlanabilir bir iPhone’un piyasaya sürüleceğine dair son raporlarla yakın zamana denk geldiğini hesaba katarsak, farklı bir plan üzerinde çalışıldığı bariz şekilde belli.

2019 yılına geri döndüğümüzde Corning’in, katlanabilir bir Gorilla Glass versiyonunu geliştirdiğini duymuştuk ve şirket geçen Şubat ayında bu ekrana sahip cihazların 12 ila 18 ay içinde pazara ulaşabileceğini söylemişti. Bahsedilen ekran eğer istenilen yapıda olursa, Samsung’un en son katlanabilir telefonlarında yer alan plastik koruma katmanını gerektirmeyen katlanabilir cihazlar kullanıcılarla buluşabilir. Apple’ın bu konuda yapacağı atılımı hep birlikte göreceğiz. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.