Anasayfa Haber Qualcomm, Snapdragon 778G İşlemcisini Tanıttı

Qualcomm, Snapdragon 778G İşlemcisini Tanıttı

Qualcomm Snapdragon 778G özellikleri

Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlara güç verecek olan Snapdragon 778G işlemcisini duyurdu. Yeni nesil işlemci teknik özelliklerinin yanı sıra 192 MP kamera desteğiyle de ön plana çıkmayı başarıyor.

Qualcomm, Mart ayında orta ve üst seviye akıllı telefonlara güç verecek olan Snadpragon 780G işlemcisini tanıtmıştı. 5 nm fabrikasyon süreciyle üretilen bu işlemci hem teknik özellikleri hem de performans artışıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bugün de 6 nm üretim teknolojisiyle üretilen Snapdragon 778G işlemcisini tanıtan çip üreticisi, orta segment akıllı telefon kullanıcılarına üst seviye bir performans vadediyor. Peki, 5G destekli Snapdragon 778G özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin, Qualcomm’un yeni nesil orta segment işlemcisinde yakından göz atalım.

Snapdragon 778G Özellikleri

6 nanometre teknolojisi kullanılarak üretilen Snapdragon 778G (SM7325), 2.4 GHz hızında çalışan sekiz adet Kyro 670 çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. Grafik tarafında gerekli olan gücü Adreno 642L GPU’sundan alan 778G, Vulkan 1.1 OpenGL 3s 3.1, OpenCL 2.0 FP, HDR10 ve HDR10+ gibi görüntüleme teknolojilerine de destek sunuyor.

Grafik açısından orta segment kullanıcılarına kaliteli bir deneyim sunmayı hedefleyen Qualcomm, yeni nesil işlemcisinin Qualcomm Snapdragon Elite Gaming özelliği ile 10 bit renk derinliğini de desteklediğini söylüyor.

Yeni nesil işlemcinin orta segment kullanıcılarına gelişmiş bir oyun deneyimi sunacağına da dikkat çeken firma, aynı zamanda bu işlemcinin FHD+ çözünürlükte 144Hz ekran yenileme hızını da destekleyeceğini ifade ediyor.

Qualcomm Snapdragon 778G özellikleri

Ayrıca 6. nesil Qualcomm yapay zeka motoruna da sahip olan 778G’de bizleri Spectra 570L üçlü ISP ve Qualcomm Hexagon 770 yapay zeka işlemcisi karşılıyor. Bu yapay zeka işlemcinin bir önceki nesle kıyasla ne kadar bir performans artışı sağlayacağı bilinmiyor. Ancak Snapdragon 780G’de olduğu gibi bu işlemcisinin de bir önceki nesil işlemciye kıyasla yaklaşık iki kat daha iyi bir yapay zeka performansı sunması bekleniyor.

Kamera tarafına gelecek olursak, Qualcomm yetkililerinin söylediklerine göre, yeni nesil işlemci 192 Megapiksel çözünürlük sunan tek bir kamerayı destekliyor. Bunun dışında söz konusu işlemcinin, 36 + 22 MP çift kamera ya da üçlü 22 MP kamera kurulumlarını desteklediğine de özellikle dikkat çekiliyor.

Aynı zamanda Snapdragon 778G ile oluşturacak olan kamera kurulumlarının 720p çözünürlükte 240 fps ağır video kaydını desteklemesinin yanı sıra yapay zeka sayesinde otofokus ve gürültü engelleme yapabileceği de ifade ediliyor.

Tüm bunların haricinde Snapdragon X53 isimli bir modemi de bünyesinde barındıran bu işlemci, 3.3 Gbps’ye kadar veri aktarım hızını da kullanıcılara sunuyor. Ayrıca Quick Charge 5 hızlı şarj gibi teknolojileri de destekleyen 778G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C ve USB 3.1 gibi bağlantı seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor.