Anasayfa Haber Kingston, En İyi DRAM Üreticisi Unvanını Koruyor

Kingston, En İyi DRAM Üreticisi Unvanını Koruyor

DRAM üretiminde liderlik koltuğunda %75’lik oranla Kingston oturuyor.

TrendForce tarafından yayınlanan yeni bir raporda, 2020 yılındaki en iyi 10 DRAM bellek üreticisi listelendi. Kingston, dünya çapındaki pazar payının %78’ini ele geçirerek en iyi bellek üreticisi oldu.

Geçen yıl pandemiden dolayı teknolojik cihazlara ve bilgisayar donanımlarına olan talep fazlasıyla artmıştı. Bu dönemde uzaktan çalışma ve eğitim için birçok insan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara yöneldi.

Bununla birlikte bellek pazarında hacim artış gösterirken 2020’de küresel bellek pazarı geliri, yıllık %5,06 artışla 16,92 milyar dolara ulaştı.

2019’un piyasa verilerine baktığımızda Kingston’un %2.33’lük bir düşüş yaşadığını görüyoruz ancak pastanın büyük dilimini halen elinde bulunduruyor. Listenin liderini ADATA takip ederken TrendForce’un verilerine göre üçüncü sırada Ramaxel yer alıyor. Sonrasında sırasıyla Kimtigo, POWEV, SMART Modular Technologies, Team Group ve Apacer gibi şirketler var.

Kingston, DRAM dahil olmak üzere ürünlerini piyasaya sürmeden önce çeşitli testlerden geçiriyor. Donanım üreticisi, tasarım ve üretim süreci boyunca kalite kontrolünü sağlamak için çok katmanlı bir test sistemi kullanmakta. Kingston ayrıca, kullanıcıların yaşayacağı olası sorunlar için ömür boyu garanti desteği sunuyor. Görünen o ki sunulan bu hizmetler teknoloji şirketine olan güveni önemli ölçüde artırıyor ve tüm bunlar şirkete artı olarak geri dönüyor.