Anasayfa Haber iPhone 13 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 13 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 13 Özellikleri

Merakla beklenilen iPhone 13 sonunda görücüye çıktı. Peki, iPhone 13 özellikleri ve fiyatı nasıl?

Apple tarafından gerçekleştirilen California Streaming etkinliği ile merakla beklenilen iPhone 13 modeli tanıtıldı. İşte iPhone 13 özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar.

iPhone 13 Özellikleri

iPhone 13 özellikleri de artık resmi olarak belli. Yüzde 20 daha küçük ekran çentiği ile gelen akıllı telefon, 6.1 inç boyutunda kenarlara kadar uzanan Super Retina XDR adı verilen OLED ekrana sahip. Ekran yüzde 28 daha parlak ve 1200 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. Ek olarak, cihaz yine düşmelere karşı daha iyi performans sunan Ceramic Shield ile korunuyor. Boyutlar ise iPhone 12 serisi ile aynı kalmış.

Apple, akıllı telefon gücünü en yakın rakibine göre yüzde 50 daha hızlı olarak lanse edilen 6 çekirdekli Apple A15 Bionic işlemcisinden alıyor. Cihazın depolama seçenekleri 128 GB’tan başlayarak 256 GB ve 512 GB olarak sıralanıyor.

Kamera tarafında ise yine yenilenen çift kamera kurulumu karşımıza çıkıyor. Kameralar çapraz olarak konumlanmış durumda. 12 MP f/1.6 geniş açılı ana kameraya 12 MP f/2.4 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Pro modelde yer alan sensör kaydırma teknolojisi de yeni modele getirilmiş durumda. Sinematik mod özelliği ise hızla değişen odak derinliği sağlıyor ve portre modu fotoğrafları gibi arka planı bulanıklaştırıyor. Bu sayede hareket halindeyken bile konuya odaklanma sağlanıyor. Bu modun Dolby Vision HDR ile çektiğini de belirtmek gerekiyor. Önde ise 12 MP TruDepth bir selfie kamerası yer alıyor.

Bağlantı özellikleri anlamında ise cihaz Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, Lightning, 5G ile donatılmış.

Apple, batarya süresinin iPhone 12 ile kıyaslandığında 2.5 saat daha fazla olduğunu paylaşıyor. MagSafe desteği ise cihazın artıları arasında olmayı sürdürüyor.

5 yeni renk arasında ise pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve kırmızı yer alıyor.

iPhone 13 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Etkinlik ile iPhone 13 fiyatı da duyuruldu. Buna göre cihaz 799 dolardan başlayan fiyatlarla 17 Eylül’de ön satışa, 24 Eylül’de ise genel satışa sunulacak.