Anasayfa Haber Windows 11 Performans ve Depolama Sorunu Çözüldü

Windows 11 Performans ve Depolama Sorunu Çözüldü

Windows 11’de bazı kullanıcıların düşük SSD ve HDD performansıyla karşı karşıya kaldığı sorunlardan daha öncesinde bahsetmiştik. Aralık ayında Microsoft bir yama yayınladı ve sorunun çözüldüğü bildiriliyordu.

Sonrasında yayınlanan Windows 11 toplu güncellemesinin bu sorunları kısmen ve bazı kullanıcılar için düzelttiği gözlemlendi. Hatta SSD ve HDD’nin olması gerekenden daha yavaş olduğuna dair raporlar gelmeye devam etti. Görünüşe bakılırsa Microsoft, kısa süre önce tüm detaylarına baktığımız Windows 11 KB5008353 güncellemesiyle bazı önemli düzeltmeler uyguladı ve kritik SSD/HDD sorunu tam olarak çözüme kavuştu.

Microsoft, sürüm notlarında USN günlüğünde garip bir performans gerileme sorununa neden olan başka bir hatayı düzelttiğini bildirmişti:

  • Güncelleme sıra numarası (USN) günlüğünü etkinleştirdiğinizde oluşan performans gerileme sorunu düzeltildi.

Şimdi kullanıcılar depolama sürücülerinde performans sorunları görmediklerini ve işletim sisteminin daha hızlı olduğunu doğruladı. Örneğin bir kullanıcı, “Yalnızca NVMe değil, SATA SSD’m bile artık daha hızlı. Daha önceki Windows 11, Windows 10’dan daha yavaş açılıyordu.” şeklinde bir bildirim yaptı. Ayrıca Geri Bildirim Merkezi’nde benzer yorumlar var.

Bu düzeltmelerin Şubat 2022 Salı Yaması güncellemesiyle herkese dağıtılacağını tekrar hatırlatalım.