Microsoft tarafından genel verimliliği artırmak için ara oturum odalarının yönetimini ve oluşturulmasını basitleştirmeye yardımcı olacak yeni bir Teams güncellemesi duyuruldu. Yeni özelliklerden bazıları gerektiğinde ara oturum odalarında doğru kişilerin bulunduğundan emin olmak için katılımcıları yeniden atayabilmeyi ve aynı kişilerin sonraki oturumlara dahil edilmesini sağlayan atama kalıcılığını içeriyor.
Bu Microsoft Teams güncellemesi sonrasında organizatörler, ara oturum odasında doğru kişilerin olduğundan emin olmak için bir oda devam ederken bile katılımcıları yeniden atayabilecek. Bu özellik toplantıların yeniden başlatılması gerekmeyeceğinden zamandan tasarruf edilmesini sağlayacak. Organizatörler kalıcı atamalarla kimin neye katılacağını yalnızca bir kez seçerek zaman kazanabilecek. Bir toplantıya dahil etmek istediğiniz katılımcıları seçtiğiniz arayüzü de güncellenecek.
Yeni arayüzde organizatörler, ara oturum odalarının sağ panelinde Katılımcı Ata’yı seçtiğinde, tüm katılımcıların ve odaların daha büyük bir görünümünü sunan ayrı bir pencere ile karşılaşacaklar. Organizatörler, oda atamaları için birden fazla katılımcı seçmenin yanı sıra katılımcılara veya odalara göre sıralama yapabilecek.
Bu güncellemeye dahil olan diğer özellikler ara oturum odası zamanlayıcıları ayarlamanıza, 10 adede kadar ara oturum odası yöneticisi eklemenize ve toplantıdan önce ara oturum odaları ve katılımcı atama görevleri oluşturmanıza olanak tanıyor.
Yukarıdaki bahsi geçen özelliklerin tümünün kamu bulutu için artımlı sürümlerle Desktop GA’da mevcut durumda olduğu belirtiliyor.
 
			 
			





