Anasayfa Haber Microsoft Surface Book, Surface RT ve Pro 2 Modelleri AMD ve Qualcomm...

Microsoft Surface Book, Surface RT ve Pro 2 Modelleri AMD ve Qualcomm Sürprizi

Microsoft Surface'i Surface 2 izleyecek
Microsoft Surface'i Surface 2 izleyecek
Microsoft Surface'i Surface 2 izleyecek
Microsoft Surface’i Surface 2 izleyecek

Microsoft’un Surface tablet bilgisayarı Surface RT 2.0, Surface Pro 2.0 ve Surface Book modelleriyle genişleyecek. Microsoft 2. nesil Surface planları için NVIDIA ve Intel ikilisinden vazgeçerek AMD ve Qualcomm ikilisini seçebilir…

Microsoft sızıntıları söz konusu olduğunda güvenilir bir kaynaktan sızan bilgiye göre şirket, 14.6 inçlik Surface Book’u planlıyor. Surface RT 2’de NVIDIA Tegra 3 yerine Qualcomm yonga seti; Surface Pro 2’de ise Intel Core i5 ULC çift çekirdekli AMD’nin Temash serisi düşük güç tüketimli 4 çekirdekli APU’larını kullanması bekleniypr.

Surface RT 2’nin 8.9 inç boyutlarında olması ancak yüksek ekran çözünürlüğüne ya da piksel yoğunluğuna sahip olması bekleniyor. Surface Pro modeli 1920×1080 piksellik çözünürlüğünü korurken, ekran boyutu büyüyebilir.

Surface Book modeline gelince, 14.6 inçlik bir ekran ile Ultrabook-tablet bilgisayar harmanı olması ve Intel Core i5 işlemci kullanması bekleniyor. Bütün bu gelişmelere baktığımızda, Microsoft neden Intel-NVIDIA yerine AMD-Qualcomm seçsin sorusunu sorduğumuzda cevabı basit, daha uygun fiyatlı bilgisayarlar ile daha rekabetçi olmak için.