Anasayfa Haber iOS İçin Claude Sohbet Robotu Uygulaması Yayınlandı

iOS İçin Claude Sohbet Robotu Uygulaması Yayınlandı

Claude iOS

Anthropic, Claude yapay zeka sohbet robotuna mobil cihazlar üzerinden erişimi kolaylaştırıyor. Şirket, iOS için ücretsiz olarak indirebileceği bir Claude mobil uygulaması yayınladı.

Sohbet robotunun mobil web sürümüne benzer şekilde uygulama, kullanıcıların Claude ile konuşmalarını cihazlar arasında senkronize ederek, sohbet geçmişlerini kaybetmeden bilgisayardan uygulamaya (veya tam tersi) geçmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar ayrıca, Claude’un bunları gerçek zamanlı olarak işlemesi veya analiz etmesi gerekiyorsa, dosyaları ve görüntüleri doğrudan iPhone’larının galerisinden yükleyebilecek veya yerinde fotoğraf çekebilecek. Kullanıcılar hizmet için ödeme yapmasalar bile, hangi planı kullanırlarsa kullansınlar Claude uygulamasını indirip erişebilecekler. Öte yandan, uygulamanın şu an için ülkemiz App Store’unda yer almadığını belirtelim.

Claude için ödeme yapmaya karar verirlerse artık Pro dışında yeni bir seçenekleri var. Yeni Ekip planı, üyelerin sohbet robotuyla daha fazla sohbet edebilmesi için Pro katmanına göre daha fazla kullanım sağlıyor. Ayrıca 200.000 içerik penceresi sayesinde kullanıcıların araştırma makaleleri ve sözleşmeler gibi daha uzun belgeleri işlemesine olanak tanınıyor. Ekip planı, kullanıcılara Opus, Sonnet ve Haiku’yu içeren Claude 3 model ailesine de erişim sağlıyor. Bu, ekip başına en az beş kullanıcı olmak üzere, abonelere kullanıcı başına aylık 30 dolara mal olacak.