Anasayfa Makale Apple’ın hasta adamı Jobs

Apple’ın hasta adamı Jobs

Apple’ın kurucusu ve yöneticisi Steve Jobs, şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla sağlık gerekçesiyle süresiz olarak izne ayrıldığını duyurdu.

Bu, Jobs’un işinden ilk uzaklaşması değil; Apple’ın ardındaki adam 2004 ve 2009’da da şirketten aylarca uzak kalmıştı. 2003 yılında pankreas kanseri teşhisi konan Steve Jobs, başarılı bir ameliyatın ardından ertesi yıl tümörden kurtulmuştu. 2008 yılında Jobs’un önce sağlık durumunun kötüye gittiği, ardından öldüğü haberleri yayılmıştı. Bunda, Bloomberg’in Steve Jobs’un ölümü halinde yapılacak duyuruyu kazayla yayınlamasının da etkisi vardı. Jobs, yeni iPod’ların lansmanı için basının karşısına çıktığında, öldüğü yolundaki söylentileri ünlü Amerikalı yazar Mark Twain’in “ölümüm hakkında yapılan yayınlar son derece abartılı” sözleriyle yalanlamıştı. 2009’da yine aylarca ortadan kaybolan Jobs’a başarılı bir biçimde karaciğer nakli yapıldığı sonradan açıklanmıştı.

Önceki yıllarda ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşan Steve Jobs, tedavi sürecinde oldukça hırpalanmış ve işinden bir süre ayrılmak zorunda kalmıştı. Jobs, Apple personeline yaptığı duyuruda, sağlığına yoğunlaşabilmek için yönetim kurulundan izin aldığını, şirketin CEO’luğunu sürdüreceğini ancak günlük operasyonları Tim Cook’a devrettiğini söyledi. Cook, Jobs’un 2004 ve 2009’daki yokluklarında da onun yerini doldurmuştu.