Anasayfa Haber Sony’den 2000 Dolarlık Dürbün!

Sony’den 2000 Dolarlık Dürbün!

Sony DEV-50V Dürbün tanıtıldı.
Sony DEV-50V Dürbün tanıtıldı.
Sony DEV-50V Dürbün tanıtıldı.
Sony DEV-50V Dürbün tanıtıldı.

Sony ikinci nesil DEV-50V dürbünü tanıttı.

Teknoloji devi Sony, 2000 Dolarlık DEV-50V dürbününü tanıttı. Diğer analog modellerden farklı olarak dijital olarak desteklenmiş dürbünün bu kadar pahalı olmasının bir sebebi var.

Canon ve Nikon’un piyasaya sürdüğü yüksek teknoloji dürbünlerden bile pahalı olan DEV-50V Haziran ayının ortasında pazara sürülecek. Sony’nin dijital dürbünü içerisinde bulunan sensörler sayesinde görüntü alınabilecek. Elektronik Vizör (EVF) teknoloji desteğiyle çekilen fotoğraflar anında görüntülenebilecek. Bu da diğer dürbünlerde bulunmayan bir teknoloji.

DEV-50V önceki modellerinden %30 daha küçük. Bu da 765 Gram ağırlığındaki dürbün kolay kavrama alanı sağlıyor. Yaklaştırma lens performansı 0.9X – 10X ayarından 0.8X – 12X’e yükseltilmiş. Eski modellerinde kullanılan 852×480 LCD ekran yerine 1024×768 OLED ekran kullanılmış.

Sony’nin açıklamalarına göre yeni dürbün suya ve toza karşı dayanıklı. Dürbünün bir başka güzel özelliği ise GPS desteğinin bulunması. Kaydedilen fotoğraflar, Flickr ya da Google+ hesabı üzerinden coğrafik olarak etiketleniyor. Bilimsel araştırmalar gerçekleştiren eBird ve Project Noah gibi geri bildirim toplayan siteler için kullanılabilecek önemli bir özellik.

Dürbünle kaydedilen videolar AVHCD 2.0 formatında saklanabiliyor. Fotoğraflar ise .jpeg uzantısıyla kaydediliyor. HDMI, mikrofon ve kulaklık çıkışları mevcut. Saklama alanı olarak SDHC ve SDXC hafıza kartları kullanılabiliyor.