Yayıncı Bethesda Softworks tarafından id Software yapımı DOOM: The Dark Ages oyununun şimdiden 3 milyon oyuncuya ulaştığı ve bunun serideki en büyük çıkış olduğu açıklandı. Bu rakama ulaşma sürecinin önceki oyun olan DOOM Eternal’dan 7 kat daha hızlı olduğuna da dikkat çekiliyor.
Thank you for making DOOM: The Dark Ages the biggest launch in id's history – 7x faster to 3 million players than DOOM Eternal. pic.twitter.com/c0SKR97FO8
— Bethesda (@bethesda) May 20, 2025
Öte yandan, Eternal’ın The Dark Ages gibi hemen Game Pass hizmetine gelmediğini unutmamak gerekiyor. Microsoft’un Bethesda’yı satın alması Mart 2021 tarihinde tamamlandı, DOOM Eternal ise yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürüldü. Yeni oyun Microsoft’un abonelik hizmetinde mevcut olduğunda aynı serideki oyunlar arasında karşılaştırma yapmak bu anlamda oldukça zor. Ek olarak, DOOM: The Dark Ages şu anda Steam’de ortalama %86 kullanıcı inceleme puanına sahip.
Diğer haberlerde, NVIDIA oyunun Haziran ayında bir noktada yol izleme güncellemesini alacağını doğruladı. Yama ayrıca NVIDIA’nın DLSS Işın Yeniden Yapılandırma aracılığıyla gürültü azaltmayı da ekleyecek.