
Endüstriyel yapıların bir de sanatsal tarafı var. İşte bunları fotoğraflayan kişi:
Evlere ya da bağlı olduğu kuruluşlara enerji sağlayan endüstriyel yapıların çirkinliği çoğu zaman yerel halk tarafından olumsuz yorumlara boğulmuştur. Özellikle sanayi sitelerinin olduğu alanlar, koşullar nedeniyle yaşanabilir yerler değildir.
Ancak Alastair Philip Wiper isimli bir fotoğrafçı bu yapıların farklılıklarını ortaya çıkarmayı kafaya koymuş. Wiper “Yol kenarından baktığınızda dikkatinizi çekmeyecek çirkin yapılar görebiliyorsunuz. Ama içerisine girdiğinizde her yerden geçen borular sizi büyüleyebilir” dedi.
İngiltere’nin Chelmsford şehrine bağlı olan Marriage bölgesinde buna benzer birçok yapı bulunuyor. Macerasına buradan başlayan Kopenhaglı fotoğrafçı, ortaya birçok ilgi çekici çalışma çıkarmış. Wiper’ın çalışmaları güzelliği ortaya koymuyor. Rüzgar tünelleri, güneş çiftlikleri, sessiz odalar çektiği fotoğraf alanlarından bazıları.
Wiper sözlerine “Bu tarz yapılar bize günlük ihtiyacımız olan enerjiyi tedarik ediyor. Her yıl gelişen teknoloji ile bu yapıların görünüşü de değişiyor” şeklinde devam etti. Sözlerine de hak vermek gerekiyor. Zamanında daha grotesk yapıya sahip olan bu endüstriyel canavarlar, şimdilerde modern görünümleriyle insanları rahatsız etmiyor.
Alastair Philip Wiper’ın çektiği bu muazzam fotoğraflardan birkaçını sizlerle paylaşıyoruz:










