Anasayfa Teknoloji Amazon, Siparişlerini İHA’lar İle Ulaştıracak

Amazon, Siparişlerini İHA’lar İle Ulaştıracak

Amazon'un yeni teslimat şebekesi en erken 2015 yılında çalışmaya başlayacak.
Amazon'un yeni teslimat şebekesi en erken 2015 yılında çalışmaya başlayacak.
Amazon'un yeni teslimat şebekesi en erken 2015 yılında çalışmaya başlayacak.
Amazon’un yeni teslimat şebekesi en erken 2015 yılında çalışmaya başlayacak.

Amazon, insansız hava araçlarıyla yeni bir kargo sistemine geçmeyi planlıyor. İlk testler başladı!

Dünya’nın en büyük alışveriş sitesi olan Amazon, yeni bir projeye adım atıyor. Firmanın çılgın CEO’su Jeff Bezos, müşteri memnuniyeti için üzerinde çalıştıkları projeyi paylaştı.

Octocopter adı verilen insansız hava araçlarıyla, kargo teslimatı yapılacak. Octocopterler, 2.3 Kg ağırlığını geçmeyecek ürünleri, ayakkabı kutusu büyüklüğündeki kolilerde, müşterilerine ulaştıracak. Tek şart ise müşterinin en yakın depoya 30 dakika uzaklıkta oturması. Amazon, müşteri memnuniyeti için alışverişi verdiği andan 60 dakika içerisinde kargonun ulaşacağı garantisini verecek.

Octocopterlerin en erken 2015 yılında havalarda uçmask bekleniyor. Ancak firmanın önünde bazı engeller var. Şu an bu tarz bir teslimat için Amerikan Hükümeti tarafından sağlanmış bir yasa yok. Bu yüzden Federal Havacılık İdaresi’nin, insansız hava araçlarının sivil kullanımı için bir düzenleme yapması gerekiyor.

ABD Federal Havacılık İdaresi’nin bu konuda belli yürütmelikleri var. Ancak sadece devlet kurumları arasında yapılabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda toplamda 1.400 adet sevkiyat yapıldığı biliniyor. Yani bu teslimat biçimi için bir altyapı var. Sadece sivillere yönelik düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Şimdi Jeff Bezos ve Amazon firması, yeni yasa düzenlemesinin hükümet tarafından onaylanmasını bekleyecek. Bu süreç içerisinde Octocopterlerin navigasyon testleri devam edecek.

Amazon, proje için hazırlanmış tanıtım videosunu da yayına aldı: