Anasayfa Haber Dolby Atmos Mobil Cihazlara Geliyor

Dolby Atmos Mobil Cihazlara Geliyor

dolby-atmos

Dolby’nin en yeni ses teknolojisi Dolby Atmos, akıllı telefon ve tabletlere geliyor!

Akademi ödüllerinin birçoğu toparlayan Gravity filmine iyi bir sinema salonunda gittiyseniz, sesin fazlasıyla kaliteli olduğunu fark etmişinizdir. Bunun sebebi ise Dolby’nin en yeni ses teknolojisi Dolby Atmos’un en üst performans ile sergilenmesinden kaynaklanıyor.

Dolby Atmos, 2012 yılından beri var. Ancak tüm filmler ve sinema salonlarında desteklenmiyor. Önümüzdeki yıllarda Dolby Atmos teknolojisini daha sık göreceğiz. Çünkü daha canlı ve kaliteli ses sağlanıyor. Dolby, yeni teknolojisini mobil cihazlara entegre etmenin yollarını arıyor.

Açıklamalara göre ünlü firma yeni teknolojisini kulaklıklara yansıtabilecek bir çözüm buldu. Dolby, Atmos’un sinema salonunda sergilediği performansın aynısını akıllı telefonlara ve tabletlere getirmek istiyor. Eğer başarılı olurlarsa, mobil üreticilerin de oldukça işine yarayacak bir teknolojiyi kazandırmış olurlar.

Bugün piyasaya sürülen birçok mobil cihaz, müzik dinlemek ya da film izlemek için kullanılıyor. Ses kalitesi kötü olunca, bu alana ilgili olan müşterinin de talebi azalıyor. İşin güzel tarafı ise bu teknoloji sadece kulaklıkları değil, mobil cihazın kendi hoparlör sistemini de etki edecek şekilde hazırlanacak.

Dolby’nin açıklamasına göre şimdiden donanım partneriyle çalışmalar başlamış. Elimizdeki teknoloji ile şu an için sadece üst seviye performans sergileyen Snapdragon 805 işlemciye sahip mobil cihazlarda Dolby Atmos’u görebiliyor. Ancak bu sadece başlangıç. Yıl sonu itibariyle Atmos, istenilen cihaza entegre edilebilecek. Dolby Atmos desteği veren telefonları da 2015 yılı içerisinde görebileceğiz.