Yıllar önce toprağın altına gömülen yüzlerce E.T. Atari kasedi ortaya çıkarıldı.
Bir şehir efsanesine göre Atari firması, 1983 yılında 14 kamyon dolusu E.T. Atari kasedini, New Mexico’daki bir araziye gömdü. Sebebi ise oyunun “gelmiş geçmiş en kötü bilgisayar oyunu” olmasıydı. Aradan yıllar geçti ve bu şehir efsanesi gerçekliğe kavuştu.
Geçtiğimiz günlerde Alamogordo, New Mexico’da yapılan kazıya yüzlerce insan akın attı. Sinema tarihinin fenomen filmlerinden Extra-Terrestrial yani E.T.’nin bilgisayar oyunu 80’li yıllarda Atari firması tarafından yapılmıştı. Oyun, piyasaya çıkmasının ardından çok kötü yorumlar almıştı.
Efsaneye göre Atari çalışanları milyonlarca oyun kasedini yok etti. Yakılanlar, buldozer ile üzerinden geçilip parçalananlar elbette kurtulamazdı. Ancak toprağa gömülenlerin efsanesi doğruymuş.
Ekibin kaç adet kaset bulduğu bilinmiyor. Ancak çekilen görüntüler Atari firmasını anlatan bir belgeselde kullanılacak. Bu belgeselin yapım sürecine Microsoft’un Xbox Entertainment departmanı destek veriyor.
Oyunun tam adını bilen varmı acaba?
Zaten haberde yazıyor: E.T.