Anasayfa Haber Galaxy Alpha Üst Seviye Olmayacak

Galaxy Alpha Üst Seviye Olmayacak

samsung-galaxy-alpha-leak

Samsung’un metal kasaya geçiş telefonu olarak tanıtılan Galaxy Alpha hakkındaki sızıntılar beklenenden çok farklı bir tablo çiziyor.

Samsung’un Galaxy S4 ve S5 modellerinde tasarım yenilememesi, ısrarla plastikten mamul aynı yapıyı koruması, yenilik bekleyen tüketicilerin canını çok sıktı. Tabii ki satış rakamlarına yansıyan bu sıkıntı Samsung’un da dikkatini çekti. Bu sebeple metal gövdeli yeni telefon modelleri üzerinde çalışmaya başladılar. Ancak sızan bilgiler bize bu telefonlardan en az birinin beklentileri karşılamaktan uzak bir model olacağını düşündürüyor.

Galaxy Alpha olarak bilinen ve adı piyasada en çok fısıldanan model, beklendiği üzere metal ağırlıklı bir kasaya sahip olacak. Ancak sızan fotolara bakıldığında, safkan metal bir kasa görülmüyor. Yukarıdaki foto en son sızanlardan biri ve soldaki telefonun S5, sağdakinin de Alpha prototipi olduğu söyleniyor. Alpha’nın arka kapağında hala plastik görünümü olduğu gözden kaçmıyor.

Sorun bununla da kalmıyor, sızan diğer bilgilere göre Alpha’nın teknik özellikleri amiral gemisi olmaktan uzak görünüyor. Telefonun 720p çözünürlükte bir ekranı olacağı, ayrıca işlemcisinin de Exynos 5 Octa ya da Snapdragon 800 modellerinden seçileceği söyleniyor. Bu işlemciler yavaş sayılmazlar, ancak uzun süredir piyasadaki en hızlı işlemciler arasında sayılmıyorlar.

Tüm bunların üzerine, bir de Galaxy Alpha’nın nerede satışa sunulacağı sorusu var. Söylentilere göre Samsung bu telefonu büyük miktarda üretmeyecek, yani dünya pazarındaki dağıtımı az sayıdaki ülkeye yapılacak. Bu ülkeler arasında Güney Kore’nin adı öncelikli olarak geçiyor. Cihazın LTE destekli olduğu düşünülürse, sadece LTE altyapısı olan ülkelere öncelik tanınacağını düşünmek mantıksız olmayacaktır. Her koşulda bariz olan bir şey var, o da bu söylentiler ışığında, Galaxy Alpha’nın beklenen “muhteşem metal Samsung” olmayacağıdır.