Anasayfa Haber Moto 360’ın Teknik Detayları Hakkında Yeni Bilgiler Var

Moto 360’ın Teknik Detayları Hakkında Yeni Bilgiler Var

moto-360

Motorola’nın akıllı saati Moto 360’da kablosuz şarj olma özelliği ve kalp sensörü bulunacak.

Motorola’nın akıllı saati hakkında bir sürü söylenti dolaşıyor. Android Wear sınıfına giren bu cihaz hakkında birkaç önemli detay ortaya çıktı. Pazara giriş yapmadan önce akıllı saat üzerinde birkaç değişiklik yapılmışa benziyor.

Motorola’nın Qi standartını kullanarak, Moto 360’a kablosuz şarj olma özelliği eklediği belirtiliyor. Google I/O etkinliği sırasında Moto 360’ın prototipleri sergilenmişti. Ancak kablosuz şarj olma özelliğine ilişkin bir bilgi paylaşılmamıştı. Bu özelliğin yeni eklendiği düşünülüyor.

Öte yandan akıllı saatin arka kısmı hakkında hiçbir bilgi yok. Moto 360’ın arka tarafında da bazı özellikler olacağı belirtiliyor. Ancak Motorola cephesinden bu konu hakkında bilgi sızdırılmıyor. Öte yandan arka kısımda bir kalp sensörü bulunacağı söylentisi mevcut.

Samsung’un Gear Live özelliği ile kalp sensörü kullanıcılarla buluşmuştu. LG G Watch’ta ise bu özellik nabzını ölçemiyordu. Motorola bu konuda temkinli çalışıyor olabilir. Akıllı saati pazara sürüldüğünde, müşteri kitlesini memnun edecek bir cihaz tasarlanıyor.

Paslanmaz çelik üzerine inşa edilen Moto 360’ın IP67 sertifikası var. Yani suya karşı dayanıklı. Batarya ömrü konusunda ise bir bilgi yok.

Önümüzdeki bir-iki aylık süreç içerisinde Motorola’nın yeni akıllı saatini resmi olarak tanıtması bekleniyor.