Anasayfa Haber Cisco Türkiye ve İTÜ’den Ağ Uzmanları Eğitimine Katkı

Cisco Türkiye ve İTÜ’den Ağ Uzmanları Eğitimine Katkı

Cisco Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’de ağ uzmanlığı alanında yerel yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmak ve bilgi teknolojileri yoluyla kalkınmayı desteklemek amacıyla Ulusal Ağ Teknolojileri Eğitim Programı kapsamında 5-9 Eylül tarihlerinde İTÜ yerleşkesinde Uygulamalı Ağ Çalıştayı düzenliyor.

Artan teknoloji imkanlarıyla birlikte dünyada ağ kullanımı giderek daha hızlı bir şekilde artıyor. Cisco araştırmalarına göre 2015’te dünyada yaklaşık 3 milyar internet kullanıcısı ve 15 milyar sabit, mobil ya da cihazlar arasında ağ bağlantısı bulunması ve her saniyede bir milyon video transferi olması bekleniyor. Bu gelişmelere paralel olarak tüm dünyada yetkin ağ uzmanı ihtiyacı da giderek artıyor. IDC’nin öngörülerine göre AB pazarındaki bilgi ve telekomünikasyon uzmanı açığı 2015’te 384 bin kişiye ulaşacak ve toplam işgücünün yüzde 1.7 ila 13’ünü oluşturacak. Türkiye’deki ağ uzmanı açığının da her geçen gün arttığı tahmin ediliyor. Türkiye’nin en büyük insan kaynakları sitesi Kariyer.net’te ağ uzmanlığı alanında verilen ilanlarda 2009 ile 2010 arasında yüzde 43’lük artış kaydedildi.

Cisco’nun faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlama vizyonu doğrultusunda Cisco Networking Academy, Cisco MEDI (Middle East Diversity and Inclusion) ve Cisco Türkiye olarak desteklediği çalıştay, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ortaklaşa düzenleniyor. Dünyanın farklı yerlerinden global Cisco uzmanlarının kendi imkanlarıyla geldiği ve ağ teknolojilerinin gerçek materyaller üzerinde uygulamalı olarak anlatılacağı çalıştayda, katılımcılara Security, IP Telephony, Wireless, DMS ve profesyonel kariyer gelişimi gibi konularda katkı sağlanacak.

Ücretsiz olarak düzenlenen ve dört gün sürecek olan çalıştay, CCNA düzeyi bilgiye sahip üniversite öğrencilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı teknik liselerin öğretmenlerinin ve bilişim sektörü çalışanlarının katılımına açık. Çalıştayın açılışı, 5 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim sektörü ve Cisco çözüm ortaklarından üst düzey yetkililerle akademik dünyanın katılacağı bir  panel ile yapılacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen çalıştayın bazı katılımcılarına ilgili teknolojilerde Cisco tarafından “bitirme tezi konusu ve coaching desteği’’ de verilecek.

Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Türkiye’deki vizyonumuz, sosyal sorumluluklarımız kapsamında eğitim sürecine katılıp kaynakları geliştirmek ve işgücü kapasitesini artırmak. 1997’den bu yana Networking Academy eğitim programımız ile sürdürdüğümüz ağ eğitimi desteğimizi İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğiyle daha da ileri bir seviyeye taşıyoruz” diyor.

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ozan Bük ise, “Bilgi Teknolojileri konusunda daima ileriyi hedefleyen İTÜ/BİDB bu konuda kariyer yapmak isteyen kişilere hep yol gösterici olmuştur. 10 yılı aşkın bir süredir devam eden Cisco Networking Academy eğitim programı ile sektöre çok sayıda uzman yetiştirdik. Gönüllülük esasına dayalı olan bu organizasyon ile de Cisco profesyonelleri ve bilgisayar ağlarına gönül vermiş kişileri birleştiren güzel bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefliyoruz” diyor.

Program hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için http://atep.itu.edu.tr/ adresine başvurulabilir.