Anasayfa Haber Western Digital’den Kişisel Bulut

Western Digital’den Kişisel Bulut

WD My Book Live™ ağ sürücüleri ve WD2go™ ile tüketiciler, aylık ücret veya güvenlik kaygıları olmadan, PC, Mac, tablet ve akıllı telefonlarından, tüm dosyalarına kolayca erişip dosyalarını paylaşabilecekler.

Harici depolama çözümlerinde dünya lideri Western DigitalMy Book® Live™ kişisel bulut depolama çözümü için, WD 2go™ ve WD 2go Pro mobil uygulamalarını tanıttı. WD My Book Live sürücüsü, kullanıcıların ev içinde ve dışında erişebileceği ortak depolama alanı yaratarak, ev ağına bağlanır. WD2go uygulamaları, iPad®, iPhone®, iPod touch® ve Android™ uyumlu cihazları kullanarak, sürücü üzerinde depolanan dosyalara mobil ulaşım sağlarken, My Book Live’a güvenli uzaktan erişim www.WD2go.com üzerinden tüm bilgisayarlarda kullanılabilir.

Hem kamu, hem de özel bulut çözümlerinin faydalarını birleştiren My Book Live, kullanıcıların ortam ve dosyalarını evdeki fiziksel sürücülerinde güvenle saklamalarına ve bu dosyalara tüm PC veya Mac® bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar ile internet üzerinden WD’nin mobil uygulamalarıvasıtasıyla ulaşmalarına izin verir. Kullanıcılar, My Book Live kullanarak, dosya paylaşabilir, ortam aktarabilir ve içeriklerine her yerden aylık ücret ödemeden ve verilerinin kendi evlerinde kendi özel kontrolleri altında olduğunu bilerek ulaşabilir. Buna ek olarak WD 2go Pro uygulaması, arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla özel dosya paylaşımı imkânı da sunar. Resimlerden ve kişisel videolardan, iş evrakları ve sunumlara kadar, neredeyse tüm dosyalar paylaşılabilir.

WD2go internet erişimi, My Book Live ile uzaktan erişim PC ve mobil cihazların arasındaki iletişimde kaldıraç görevi gören WD’nin ikinci nesil uzaktan erişim teknolojilerinin, hızı ve verimi en üst düzeye çıkarmasına işaret eder.

‘Tüketiciler, her yerden, her zaman, ‘bulut’a ulaşabilecekleri cihaz erişimi isterler fakat aylık ücret ödemek veya kişisel verilerinin kontrolünü kaybetmek istemezler. Onlar, tüm dosyalarına, hangi dosyanın hangi cihazla senkronize olduğu endişesi duymadan, ulaşmak isterler. ‘diyen WD Markalı Ürünler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jim Welsh,‘Yeni WD 2go mobil uygulamaları ve WD’nin My Book Live kişisel bulut depolaması ile tüketiciler nerede olurlarsa olsunlar, güvenli bir şekilde saklama, paylaşma ve mobil cihazlarından tüm dijital içeriklerine ulaşmanın kısa ve basit yoluna sahipler.’ diye ekledi.
WD 2go uygulaması, WD’nin güvenli depolama sağlama ve evde veya seyahatteyken, tüm ekranlarda dijital içeriğe ulaşım vizyonuna katma değer sağlar. Uygulama, film ve müzik aktarımı için ortam dosyaları veya Microsoft® ofis dokümanları gibi çeşitli dosyaları destekler. Ücretsiz WD 2go uygulaması, mevcut tüm özelliklerin yanı sıra, WD 2go Pro uygulaması da dahil olmak üzere birçok gelişmiş özellik içerir:

• Kırpma: Kullanıcılar, internet bağlantısı olmadan bile sonraki erişimi sağlayarak, dosyaları, resimleri, şarkıları, videoları veya klasörleri, My Book Live’dan mobil cihaza bir kopya indirmek için kırpabilir.
• Otomatik eşitleme: My Book Live’a eklenen yeni veya değiştirilmiş dosyaları, otomatik olarak mobil cihazlara senkronize eder.
• İçerik paylaşımı: WD 2go Pro uygulaması, kullanıcıların dosyaları elektronik posta olarak göndermesine, dosyaları bağlantı olarak paylaşmasına, yazdırmasına ve 3. şahıs uygulaması ile açmasına izin verir.
• Ek güvenlik: Kullanıcılar, 4 haneli bir geçiş kodu ile My Book Live sürücüsünü kilitleyerek, ek bir güvenlik katmanı yükseltebilir.

Kişisel bulut uzaktan ve mobil erişimin yanı sıra, My Book Live özellikleri; müzik, fotoğraf ve film akışını sağlayan, DLNA sertifikalı çoklu ortam cihazı,WD TV® Live™ gibi ağ ortam oynatıcısı, Blu-ray Disc ™ oynatıcısı, Xbox 360 ®, PlayStation ® 3 ve TV’ye bağlı, yapılandırılmış ortam sunucusu.
Kapasite ve Uyumluluk

My Book Live kişisel bulut depolamanın, DLNA/UPnP® özellikli cihazların yanı sıra, Windows® XP, Windows Vista®, Windows 7, Mac OS® X Leopard®, Snow Leopard®, or Lion™ ile uyumlu olan 1 TB, 2 TB ve 3 TB’lık kapasiteleri mevcuttur.


Fiyat ve Stok

WD 2Go (ücretsiz) ve WD 2Go Pro ($ 2.99 USD) indirmek üzere iTunes® Market ve Android Market’te mevcuttur. My Book Live kişisel bulut depolama, seçkin perakendeciler ve wdstore.com ’da mevcuttur. 1 TB için önerilen perakende satış fiyatı KDV hariç $ 159,99 USD, 2 TB için $ 199.99 USD, 3 TB için $ 249,99 USD’dir.