Anasayfa Haber Crytek’i Batmaktan Amazon Kurtarmış!

Crytek’i Batmaktan Amazon Kurtarmış!

Kötü günler geçiren Crytek’i ölümden Amazon kurtarmış gibi görünüyor.

Almanya merkezli oyun stüdyosu Crytek son zamanlarda sıkıntılı günler geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda Crytek çalışanlarının neredeyse yarısının maaşlarını alamadığının ortaya çıkmasıyla başlayan görünürde çöküş dönemi, sürpriz bir yatırımcı sayesinde sona ermek üzere.

Geçtiğimiz ay Faruk Yerli’nin yaptığı açıklamalara göre, Crytek’in belini doğrulatacak bir anlaşma yapmış bulunuyorlar. Görünüşe bakılırsa bu anlaşmanın diğer tarafında Amazon bulunuyor. Uluslararası online alışveriş devi Amazon’un, CryEngine’ın lisans hakları için yaklaşık 50 ile 70 milyon dolar arasında bir ücret ödediği belirtiliyor.

Elbette bir oyun motoru lisansı için abartılı bir miktar olarak görünen bu miktarın arkasında çok daha detaylı anlaşmaların bulunduğunu düşünüyoruz. CryEngine lisansı, Amazon’un oyun sektörü için yaptığı tek atılım değil. Alışveriş devi daha önceden Killer Instinct geliştiricisi Double Helix’i satın almış ayrıca oyun tasarımcıları Kim Swift ve Clint Hocking’i gizli bir proje için işe almıştı. Amazon’un bu ünlü isimleri neden çatısı altında topladığını ise ancak zaman geçtikçe öğrenebileceğiz.