Anasayfa Haber Nvidia, GT 930 Kartları Çıkarmaya Hazırlanıyor

Nvidia, GT 930 Kartları Çıkarmaya Hazırlanıyor

Nvidia’nın yeni yılda çok düşük bütçeli GT 930 ekran kartlarını piyasaya çıkaracağına dair söylentiler var.

Nvidia tarafından 2016 başında piyasaya çıkarılacağı iddia edilen yeni GeForce GT 930 ekran kartlarının çok düşük bütçeli çözümler arayanlara yönelik olacağı tahmin ediliyor. Şirket daha önce de benzer bir strateji izlemişti. 900 serileri çıkmadan hemen önce, GT 730 modeli satışa sunulmuştu. GT 930 modelinin de bunun yerini alacağı iddia ediliyor.

2016 başında çıkacağı söylenen GT 930 ekran kartında sadece Maxwell değil, daha eski olan Kepler ve Fermi mimarisi işlemcilerin de kullanılacağı fısıldanıyor. Buna göre GT 930 adı altında satılacak olan kartların içinde Maxwell GM108, Kepler GK208 ya da Fermi GF108 grafik işlemcilerden birini bulmak mümkün olacak.

Nvidia bu kartla en düşük bütçeli tüketiciyi hedefleyecek. Bu kesim genellikle temel ofis ya da ev kullanımı için bilgisayar alan, grafik performans konusuna da fazla önem vermeyen kullanıcılardan oluşuyor. Ancak AMD ve Intel tarafından işlemcilere gömülen tümleşik grafik çözümlerinin güçlerinin giderek artması, bu pazarın hızla daralmasına sebep oluyor. Bu yüzden de GT 930 türünün son örneği olabilir.