2001 seçim sonuçları

Oyların %34,3'ünü alarak kazandığı 363 milletvekili ile tek başına iktidar olan AKP, TBMM'nin üyelik sayısının yaklaşık %66'sını alarak liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı 50'li yıllardan sonra TBMM'deki en büyük gücü temsil eden siyasi parti oldu.

AKP: %34,28
MHP: %8,36
Genç parti: %7,25
CHP: %19,39
DYP: %9,54

Yorumlar

Bu arada ufak bir bilgi; 2001'in Temmuz'unda MHP sayesinde erken seçime gidildi. Seçimler 2002'den 3 Kasım 2001'e alındı.

 
Bu arada ufak bir bilgi; 2001'in Temmuz'unda MHP sayesinde erken seçime gidildi. Seçimler 2002'den 3 Kasım 2001'e alındı.

MHP denilen parti milliyetçiliği bitiren partinin ta kendisidir. Bahçeli'nin yaptığı efsane R'leri bir izleyin derim. Herkes Erdoğan'a biat etmeye başladı zamanla. Etmeyenleri de ya siyasetten ya ülkeden men ettiler. (LDP seçim yasağı aldı. Cem Uzan'ın ülkedeki tüm mal varlıklarına el konulup tutuklama kararı çıkarıldı ve bunun üzerine Fransa'ya kaçtı. Deniz Baykal'ın kasetleri yayıldı.)
 
Cem uzan genç parti yerine CHP'den girseydi ne olurdu diye düşünüyorum şu anda.
Cem Uzan kim CHP kim? Gülünç bir istek olmuş. O dönemin CHP'si sol devletçi bir CHP'yi Cem Uzan gibi serbest piyasacı, yenilikçi, özgürlükçü, Pro-Avrupacı bir adamla bir tutmak gülünç. Cem Uzan dediğiniz adam Türkiye'nin Donald Trump'ı olacak bir adamdı. Olamadı.
 
Cem Uzan kim CHP kim? Gülünç bir istek olmuş. O dönemin CHP'si sol devletçi bir CHP'yi Cem Uzan gibi serbest piyasacı, yenilikçi, özgürlükçü, Pro-Avrupa'cı bir adamla bir tutmak gülünç. Cem Uzan dediğiniz adam Türkiye'nin Donald Trump'ı olacak bir adamdı. Olamadı.

İstek değil sadece ihtimal olasılığından bahsettim ben orada ama siz böyle anlamışsınız. Kazanabilir miydi veya kazanamaz mıydı gibi kendi aklımdan geçen bir soruydu? İstek değil yani anlatabiliyor muyum? Ki kaldı ki ben cem uzandan da nefret ederim.
 
Levent Gültekin o dönemi güzel özetliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
388526
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
917
Yorumlar
7
Son güncelleme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

388526 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı