Android Hızla Gelişiyor

Geçenlerde iPhone 6 ve 6+ yeni çıktığında tercihim iPhone 6+'dan yana olmuştu.Taa ki Android L'yi inceleyene kadar.
iPhone kullanım deneyimlerim ve Android deneyimlerimden yola çıkarak iPhone'u tercih etmiştim.Fakat şöyle bir gerçek gözümün önünden bugüne kadar kaçmıştı."Saf Android Deneyimi"
Gerçekten incelemelere baktığımda saf Android'in diğer Android'lerden bambaşka bir deneyim sergilediğini araştırarak ve inceleyerek öğrendim.Ben bugüne kadar hiç saf Android kullanan bir telefon kullanmadım. Bu yüzden deneyimlerim kötü olmuştu."Samsung Galaxy S2,S3,S4 ve son olarak kullandığım camı kırılmış GMD Elite modeli"

Bu modeller yüzünden Android'e hep ön yargı ile bakıyordum. Android'e ön yargı ile bakmam forum içindeki arkadaşlar tarafından beni Apple fanboyu olarak göstermelerine yol açıyordu. Fakat ben Apple fanboyu değildim.Sadece stabil ve düzgün uzun süreli bir kullanım deneyimi yaşamak istiyordum. Bu da önceki iPhone deneyimini gösteriyordu."iPhone 3GS,4 ve yurtdışı olup kapanan ve satmak zorunda kaldığım iPhone 5"


Bugün bir kez daha araştırma yaptım ve şu sonucu çıkardım. Ben sürekli netten dosya indiren birisi olduğumdan Android benim için cazip fakat stabil gelmiyordu. Özgür işletim sistemi olarak bir tek Android vardı. Bugün Nexus 5 üzerinde çalışan Android L'yi gördüm. Sanki telefonda yağ gibi akan bir işletim sistemi vardı. Android L'nin getirdiği yeni ART tabanlı çalışma sistemi gerçekten hızlı ve kullanışlıydı.Bu incelemeyi şaşkınlıkla izlemiştim. Aslında telefonlara da 2000 lira ve üstü bir para vermek istemiyordum.Çünkü bu telefon çalınır ya da yere düşer paramparça olur olan paraya olur düşüncesi vardı kafamda. iPhone 6+ alacağım diyordum sürekli. Fakat Android L'yi görünce fikrim değişmişti. Saf Android kullanan bir cihaz almak istiyordum artık. Bugün araştırmalarım sonu yakınlarda bir Nexus modelinin çıkacağını gördüm.

Şimdilik Motorola Nexus 6 veya X olarak sızdırılmıştı. Bu da benim işime geliyordu.YGS zamanına kadar para biriktirip kafamdaki telefon modelini alacaktım.Windows Phone araştırmıştım o da stabil bir işletim sistemiydi. Fakat uygulama azlığı bakımından kafamdan silindi. Çünkü uygulamalarla içli dışlıyım.WP ilerde uygulama bakımından kendini geliştirirse gerçekten iyi bir işletim sistemi olabilir. Diyeceğim o ki yeni saf Android modelini dört gözle bekliyorum. İnşallah güzel bir telefon olur. Güzel bir telefon olursa almamak için ne gibi bir sebep olabilir ki? Bugün bile Nexus 5 fiyatları 1150 liraya düşmüşken gayet uygun fiyatlı olur benim için de. Benim tercihim de yeni saf Android modeli üzerinde olur.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Shadow Ryzen
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
718
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Shadow Ryzen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı