Android için Firefox Türkçe olacak

Mozilla baş misyoneri Tristan Nitot, web teknolojileri ile ilgili bir kongrede konuşma yapmak üzere geldiği İstanbul’da, Mozilla ve ürünleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hali hazırda, Android için Firefox’un Türkçe dil lokalizasyonu üzerinde çalıştıklarını belirten Nitot, bu versiyonun önümüzdeki sene başına yetişmesini planladıkları bilgisini verdi.

Bir Netscape personeli olarak 1998 yılının başında Mozilla projesini kendi yerleşim yeri olan Avrupa’da duyurma görevini üstlenen Tristan Nitot, o tarihten bu yana, AOL/Netscape’de Avrupa için Gelişimci İlişkileri Sorumlusu olarak görev aldı ve ardından 2003 yılında Mozilla Vakfı kurulduktan hemen sonra Mozilla Avrupa’yı oluşturdu. Avrupa’daki çeşitli Mozilla topluluklarının gelişimine yardım etti. Tristan şimdi Mozilla’nın Baş Destekçisi ve Mozilla’nın misyonunu tüm dünyada tanıtıyor.

Konuşmasında Web teknolojilerinin mevcut ve gelecekteki durumuna değinen Nitot, Firefox OS ile ilgili: ‘Web masaüstünde kazandı ve biliyorum ki bunu mobilde de yapabiliriz. Firefox OS ile mobil Web’de devrim yapabiliriz.’ dedi.

HTML5 ile ilgili ise: ‘HTML5’e gerçekten inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda milyarlarca kullanıcı ilk kez online olurken, herkesin kullanabilceği, cazip bir akıllı telefon tecrübesi sunmak önemli olacak ve HTML5 kullanıcılar kadar, yazılımcılar için de başarının anahtarı.’ diye ekledi.

Mozilla Hakkında

Mozilla, on yılı aşkın bir süredir Web için bir öncü olarak yeniliğe imkan veren ve Web’i herkes için bir platform olarak geliştiren açık standartlar oluşturmakta ve tanıtmaktadır. Bugün, tüm dünyada yüz milyonlarca kişi bilgisayarlarda, tabletlerde ve mobil telefonlarda keşfetmek, deneyimlemek ve Web’e bağlanmak için Mozilla Firefox kullanıyor.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
469
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı