Bergen'in son yılları ve ölümü

Bergen, 1987'de konser için gittiği Adana'da, sahneye çıkarken gazinonun fotoğrafçısı tarafından bıçaklandı. Saldırıyı hafif yaralı olarak atlatarak ayakta tedavi olduktan sonra kısa bir sürede iyileşti.

Bergen, kendisine yönelik kezzaplı saldırının azmettiricisi serbestin, yakalanıp 7 yıl hapis cezası almasının ardından onunla ilişkisini sürdürdü, serbestin 1988'de tahliye olmasından sonra müzik ve sinemayı bıraktı. 1989 yılında eşinden boşandı ve yeniden çalışmaya başladı. Eski eşi tarafından takip edildi. Son albümü, "yıllar affetmez" adlı albümünü de 1989 yılında çıkardı.

14 Ağustos'u 15 Ağustosa bağlayan gece, Adana pozantıda eski eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Saldırıda annesi sabahat çakırda yaralanmıştır.
Cinayetten sonra Almanya'ya kaçan katil yakalanıp 15 yıla mahkum olmuştur. Cezası iyi halden 3 yıla indirilen katil, Almanya ve Türkiye'deki tutukluluk süresi göz önüne alınarak 7 ay hapis cezası almıştır.

Bergen'in şarkıları geçmişte birçok usta sanatçı tarafından yeniden yorumlanmıştır. Anısına 2022'de 8 Mart dünya kadınlar gününde saygı albümü: Bergen piyasaya sunulmuştur.

1666699941807.png

Yorumlar

Hocam ne 10 yılı? Osmanlı'da kısasa kısas vardı. Onlardan olması lazım.

Amerika tarzı idamı destekleyen birisiyim. Ne demek bu? Yani kasten ve vahşice işlenen cinayetlerde idam olmalı evet. Ama nedir adam arabayla birisini ezer kasti yapılan bir şey değildir o zaman idam gereksiz.

Sorun şu ki bu adaletin olduğu ülkelerde çalışır. Türkiye gibi hiçbir şeyin düzgün işlemediği, adam kayırmanın zirvede olduğu ülkelerde idam olmamalı.
 
Bergen'in mezarının kafesli olmasının sebebi de eski kocasının öldürmesi sonrasında da seni mezarında da rahat bırakmayacağım şeklinde konuşmalarda bulundu. Katilin bu konuşmaları üzerine de annesi kızının kemiklerini koruyabilmek için kafes yaptırmıştır. Sen affetsen ben affetmem... Denecek şey çok da giden gitti, bir şey değişmeyecek.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
388526
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
782
Yorumlar
8
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,00 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

388526 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı