Titanfall 2 (hikaye) incelemesi

Titanfall 2, EA tarafından yayınlanan, Respawn Entertainment tarafından yapılan bir FPS, aksiyon oyunu. Oyunu tek kelimeyle anlatmak gerekirse, muhteşem.
İncelememize başlayalım.

1. Oynanış:
Oynayış, biraz Mirror's Edge Catalyst'e benziyor. Aynı yıl çıktıkları için olabilir (2016). Duvarda yürüme, çift zıplama gibi az olsa da parkur ögesi içeriyor.
maxresdefault.jpg

Onun dışında Call of Duty ile benzer bir oynanışa sahip. Öldür, diğer bölüme geç ama sadece bundan ibaret değil. Zaman yolculuğu, BT'nin içine binip savaşmak vs. çok güzel düşünülmüş ve uygulanmış. Oynanışa puanım:
91/100.

2. Grafikler:
Grafikler 4 yıl öncesine göre çok başarılı, sanki bu sene çıkmış bir oyunu oynuyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Silah detayları, ışıklandırmaları gerçekten güzel. PS4'te sabit 60 FPS çalışıyor.
mood__11__1.jpg

Grafiklere puanım:
89/100

3. Hikaye:

Muazzam bir hikayesi var. Bir çaylak asker olarak başladığımız serüvenimizde, bizlere mentörlük yapan komutanımızın hayata gözlerini yumması ile Titan'ını (BT-7274) emanet alarak hikayemize başlıyoruz. Oyunda en iyi arkadaşımız BT 7274. BT 7274 bizi ve eski komutanını seven bir Titan. Bizi korumak için elinden geleni yapıyor. O sadece bir NPC değil, o bir karakter. BT 7274 bizi içerisine alarak BT 7274'ü kontrol edebiliyoruz, ve maceramız bu esnada başlıyor.
Hikayeye puanım:

96/100

4. Bölüm Tasarımları:

Oyun biraz Mirrors Edge'i anımsatmıyor değil. Koşuyor, tırmanıyor, duvarda yürüyebiliyorsunuz. Bölüm tasarımları ona göre dizayn edilmiş.
titanfall2-2017-04-14-13-23-07-34.jpg

Oyunda "Ghost Runner" diye bir yapay zeka var. Bu yapay zeka ile geçemediğiniz bölümleri size nasıl geçeceğinizi gösteriyor. Oyunda sadece 1-2 kere kullandım, başka kullanmadım ama güzel bir özellik olmuş. Atmosfer kendine has. Bölüm tasarımlarına puanım:

94/100

5. Yapay Zeka:

Yapay zeka çok başarılı. Sizi gördüklerinde kalkanlarını açıp size saldırmaları, sizi gördüklerinde tepki vermeleri gerçekten güzel olmuş. Gizli de geçebilirsiniz, savaş açarak da. Sizim seçiminize kalmış. Tabii ki de Mafia 3'ten daha iyi bir yapay zekası var.
maxresdefault (1).jpg

Yapay zekaya puanım:

87/100

6. Boss Savaşları:

Oyunda yanlış hatırlamıyorsam 2-3 tane boss savaşı vardı, BT 7274'ün içinde yapıyoruz boss savaşlarını. Gerçekten güzeller.
Biraz basitler ama zor moda alırsanız eğlenebilirsiniz.
maxresdefault (2).jpg

Boss savaşlarına puanım:

86/100

Evet efenim, umarım beğenmişsinizdir.
Puan ortalaması:

91/100 (muhteşem😍)

Yorumlar

Titanfall 2 gerçekten harika bir oyun.

Counter Strike: Global Offensive, Team Fortress 2 ve Portal 2'de kullanılmış Source Oyun Motoru ile bu manzaraların yapılmış olması daha inanılmaz gibi.
Titanfall 2 Source motoruyla yapılmadı ki. Valve CS:GO, TF2, P2'yi çıkardı. Titanfall 2 Electronic Arts'ın oyunu. Frostbite 3 motoru ile yapıldı. İkisi tamamen farklılar.
 
Ben Frostbite ile yapıldı sanıyordum. Bu manzaralı vermeleri gerçekten çok inanılmaz.
Valve amma feci bir motor yapmışta çoğu kişinin haberi yok. :D

Respawn Entertainment Source motorunun baya modofiyeli halini kullanıyor. Okuduğum kadarıyla Source geliştirilmeye baya açık bir motor, hatta Half-Life: Alyx'in yapımında kullanılan Source 2 birkaç büyük değişikliği aradan çıkartırsanız yeniden yazılmış ve geliştirilmiş Source 1'den ibaret.
 
Bu oyun Hem SP olarak hem MP olarak tek kelime ile 'Başyapıt' ama pazarlaması o kadar rezaletti ki... 3. oyunu ölmeden göremezsem gözüm açık gider. Bu arada motoru muazzam geliştirdiler sebebi bu. O kadar akıcıydı ki bu grafiklerle, gerçekten bir daha açıp oynayasım geldi yorumumdan sonra :D.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
292941
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
3.425
Yorumlar
13
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,50 yıldız

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

292941 adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Linux aslında ne?
    Linux, bir işletim sistemi değildir. Linux bir işletim sistemi çekirdeğidir. Eğer direk Linux...
  • 8 maddede neden GNU/Linux?
    Bu blogdaki gibi Windows'u kötüleyerek anlatmayacağım. Daha ayrıntılı için bakınız: Neden...
  • Ubuntu 4.10 Warty Warthdog çıktı!
    (Tarih: Ekim 2004) Ubuntu bu sene sonunda çıkış yaptı. Debian tabanlı olan Ubuntu "Warty...
  • En sevdiğim 8 distro
    Not: Bu liste karışık bir liste, son kullanıcı için olan var olmayan var eski bilgisayarlar için...
  • Arch nedir?
    Arch, belli seviyede Linux bilgisi olanlar için hazırlanmış kullanıcı dostu olmayan fakat birkaç...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı