Kim Busik kimdir?

Kim Busik (1075-1151), Kore’nin Goryeo zamanında yaşamış olan bir memur ve bilgindi. Kore tarihinin günümüze kadar gelen en eski kaydı olan Samguk Sagi’de derlenen tanınmış birisidir.

Kim, Shilla kraliyet ailesinin soyundan gelmekteydi ve büyük-büyükbabası Goryeo mahkemesinde Birleşik Shilla fikrini önererek Gyeongju ilinin valisi oldu. Ayrıca Kim’in babası ve üç kardeşi de Goryeo mahkemesinin memurlarıydı.

Budist olmasına rağmen, idare ilkelerine yol gösterici olması açısından Konfüçyüsçülük’ü desteklemiştir. Oluşabilecek herhangi bir çatışmayı engellemek amacıyla Çin imparatoruna iltimas geçmesi için vergi takdim etmiş ve Yüce Sadae’ye riayet etmiştir.

1121’de Kim, İmparator Yejong’un mahkemesinde “Kraliyet Günlükçüsü” (Ji) olarak atandı. 1123’te Kim, diğer iki tarihçiyle beraber Yejong’un Gerçek Dosyası (Sillok)’u yazması için görevlendirildi.

kim-busik_1933171.png

Son incelemeler

Bu tür yararlı bilgiler genel kültürümüzü geliştirir.

Yorumlar

Benden de bir destek gelsin bu yazıya o zaman. Yazıldığı gibi okunmuyor bu zatın adı, Kim Buşik diye telafuz ediliyor. Korece, Latin alfabesine çevrildiğinde yazıldığı gibi okunmaz.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Yamete Kudasai
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
47.668
Yorumlar
10
İncelemeler
1
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 2 değerlendirme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

Yamete Kudasai adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı