KMSpico nedir nasıl çalışır

unnamed.jpg
KMS veya KMSpico bu aralar çok popüler olan Windows yazılımlarını etkinleştirmek için kullanılan VB.net ile yazılmış bir program. MAK etkinleştirme sayısı kısıtlı olan bir etkinleştirme türüdür. Yani 1 MAK anahtarının 5 tane hakkı varsa siz 1 bilgisayara bu MAK anahtarını girince 4 etkinleştirme hakkı kalıyor. Ve bu sistem Microsoft'un kendi sunucularına bağlanarak bu işlemi gerçekleştiriyor. Fakat KMSpico tarafında işler biraz farklı. KMS'nin açılımı Key management Service'dir, Türkçe olarak anahtar yönetim sistemi :D. KMSpico içinde bir sürü toplu etkinleştirme kodu olan bir program. Yani siz KMSpico'da etkinleştir butonuna tıklayınca Microsoft sunucuları yerine KMS sunucularına bağlanıyor. Ve içerisinde barındırdığı bir lisansı Microsoft sunucularında doğrulattırıyor. Ve bilgisayarınızı Microsoft doğrulama sunucularını bypass ederek KMS sunucularına bağlıyor. Ve sisteminiz etkinleşiyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Keyifli çalışmalar :)
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

MAK ve KMS kısmı dışında geri kalan tüm bilgiler yanlış. Yeteri kadar araştırmamışsın. KMS bütün sistemlerin aktivasyon biçimidir. Yasal Windows'lar ve KMS yöntemiyle aktifleştirilmiş korsan Windows'lar dahil.

KMS evet dediğin gibi "Key Management System" veya Türkçe haliyle "Anahtar Yönetim Sistemi" anlamına gelmektedir. Kullanım alanı özellikle kurumsal firmalarda birden fazla makinenin ve bir tane ANA makinenin bulunduğu yapılar içindir.

KMS, aslında Microsoft'unda sunucularında bulundurduğu anahtar takip sistemi yazılımının ta kendisidir. Normal şartlar altında bu modül Windows Server yapıları ile birlikte paylaşılır. Home, Pro gibi son kullanıcı düzeyindeki yapılarda bu modül sisteme eklenmiş şekilde gelmez. Dışarıdan bu modülü eklemek ve aktifleştirmek için öncellikle makineye KMS servisinin kurulması gerekir. Fakat bu sistem dosyalarına izinsiz müdahaleyi gerektirdiği için KMSpico şunları uygular:
  • Sistem bütünlüğünü kontrol eden hizmetleri kökten devre-dışı bırakma.
  • Windows Güvenliği'nin izinsiz değişiklik kontrollerini kökten devre-dışı bırakma.
  • Windows Güvenliği'ni kayıt defteri girdileriyle ortada bir sahte bir "sistem politikası" varmış gibi gösterip devre-dışı bırakıldığını gizleme.
  • Sistem dosyalarına düzenlenmiş KMS hizmetinin bağlanması.
  • KMS hizmetine halka açık ürün anahtarlarının (generic keys) aktivasyon doğruluğu için eklenmesi.
  • Görev Zamanlayıcı ile kendini ve bu hizmetlerin bağlantılarını her gün saat 12.00'da başlatıp yeniden yukarıdaki işlemleri yapacak şekilde tanımlanması.
  • Windows ve Office yazılımları için hedef KMS aktivasyon sunucusunun yerel bilgisayara yönlendirilmesi.
  • Windows ve Office için ürünlerin özel KMS ile aktive edileceğinin bildirilmesi ve KMS sunucusunda aktif edilecek halka açık lisans anahtarlarının sisteme girilmesi.
  • Aktivasyonun tamamlanıp, tamamlanmadığının kontrolü.
  • Finito.

Gelelim hızlıca Microsoft KMS ile yerel makinede bulunan KMS sunucularının farklarına. Aralarındaki tek fark Microsoft'un KMS sunucusunun birden fazla lisansı ve lisans türünü tanımlayabiliyor olmasıdır. Yani Microsoft'un sunucularında bulunan kod Windows ve Office ürünleri için lisans anahtarı oluşturma şifrelemesini bildiği için lisansı doğrulayabilmektedir. Fakat Windows Server ile dağıtılan KMS hizmeti yalnızca "elle" tanımlanmış olan lisans anahtarlarını tanımlayabilmektedir. Bunun sebebi ise basit: "Mevcut lisans oluşturma şifrelemesinin" modülün tersine mühendislik ile kırılarak sızdırılmasını önlemek.

Ek bilgi: Örneğin Microsoft kurumlara sağladığı toplu etkinleştirme anahtarlarını "1" adet lisans anahtarı ile sağlar. Bu lisans anahtarı tüm makinelere girilip aktifleştirilebileceği gibi ana makineye KMS servisi atanıp, tüm yerel ağdaki bilgisayarların bu makinede genel bir anahtar ile doğrulama yaptırılması sağlanabilir. Bu sayede kurum içinde de lisans anahtarlarının sızdırılması ve aktivasyon limitlerinin sömürülüp kara listeye alınmasının önüne geçilmiş olunur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
312971
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
10.428
Yorumlar
9
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Değerlendirme
1,00 yıldız 1 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

312971 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı