|Beta'dan Finale| -Tüm Bölümler-

btf.png
|Beta'dan Finale|
-Tüm Bölümler-

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere Beta'dan Finale serisini bitirme kararı almıştım. Bu blog daha sonradan eklediğim bölümlerinde olduğu bir yazı olacak. Önceki tüm bölümler konusundan sonra 3 tane daha yeni bölüm yayınlamıştık. Onlar eski konuda olmadığı için bu konuya onları da ekleyerek önceki konunun eksikliklerini tamamlayacağım. Herhangi bir duyuru yapmayacağım Beta'dan Finale ile alakalı. Sadece artık eski Windows sürümlerinin Beta yapılarından herhangi birini inceleyeceğim. Onun duyurusunu yapalım.

Bu sefer Windows sürümlerinin kronolojik sıralamasına göre listeleyeceğim. Normalde ilk bölümden son bölüme kadar koyardım. Ama açıkçası saçma duruyordu. Kafa karışıklığı olmasın diye dediğim gibi sürümlerin kronolojik sıralamasına göre listeleyeceğim. Bazı sürümleri yapmadım onu bilin yeter. :)

Windows_logo_-_1985.png
Windows 1.0
Windows_logo_-_1985.png


pngwing.com.png
Windows 95
pngwing.com.png


windows-xp-2-570110.png
Windows XP
windows-xp-2-570110.png


kisspng-windows-7-microsoft-windows-windows-vista-windows-windows-transparent-background-trans...png
Windows Vista
kisspng-windows-7-microsoft-windows-windows-vista-windows-windows-transparent-background-trans...png


pngwing.com (3).png
Windows 7
pngwing.com (3).png


windowsLogo.png
Windows 8
windowsLogo.png


Windows_logo_-_2012_(dark_blue).png
Windows 10
Windows_logo_-_2012_(dark_blue).png


Evet Beta'dan Finale serimizde bir sürü yazı yayınlamışız. İlk Windows XP ile başladık serimize. Daha sonra tam 5 tane Vista ile alakalı yazı yazdık. Windows Vista'nın geliştirilme süreci gerçekten diğer sürümlere göre çok daha uzun ve yılan hikayesine dönmüş bir süreç. Ki şu ana kadar gerçekten severek yazdığım bir yazı serisi oldu Beta'dan Finale. Ama dediğim gibi artık çok uğraşamıyorum o yüzden Beta'dan Finale serisini bitirme kararı aldım.

Neyse en azından Technopat Blog'a böyle güzel içerikler kazandırdım. :) İlk Windows XP ve Windows Vista biraz acemilik olsa da diğer bölümlerde kaliteyi daha da artırdığımı düşünüyorum. Bu arada Beta'dan Finale fikri nereden çıktı diye soracak olursanız tamamen benim Windows XP'nin geliştirilme süreciyle ilgili bildiklerimi buraya dökmek istememden ortaya çıktı. Uzun yıllardır sanal makinelerde çeşitli Windows XP yapılarını incelemiş ve BetaArchive gibi sitelerde uzun saatler takılmış birisi olarak dedim neden ben de bir blog yazmayayım bunun hakkında. Daha sonra istek üzerine Vista, 7, 8 ve 10'u da yaptım. Belki ileride Windows XP ile ilgili yazılarımı bir daha yazabilirim. Ben de beğenmedim açıkçası o ilk iki Beta'dan Finale yazımı.

Hepinize iyi günler ve iyi okumalar diliyorum. Beta'dan Finale bloglarım ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoş çakalın. :)

Son incelemeler

Artıları: Bütün bölümleri tek çatı altında bizlere sunması.
Eksileri: Yok.
Bütün bölümlerin toplanması güzel olmuş. Ulaşımı falan daha kolay olur bu sayede.
  • Beğen
İfadeler: Iskenderun

Yorumlar

Hocam eski teknolojik yazılım ürünlerinin (İşletim sistemi, uygulama vb.) yapılım aşamasına bakmayı ve o aşamadaki ürünlerin o versiyonlarını kullanabilmeyi çok seviyorum. Bu bana ilaç gibi geldi çok çok sağolun ve var olun.
 
Hocam eski teknolojik yazılım ürünlerinin (İşletim sistemi, uygulama vb.) yapılım aşamasına bakmayı ve o aşamadaki ürünlerin o versiyonlarını kullanabilmeyi çok seviyorum. Bu bana ilaç gibi geldi çok çok sağ olun ve var olun.
Rica ederim hocam. Bir faydam dokunduysa ne mutlu bana. :)
 
Vista ve XP'de acemilik olduğunu yazmışsınız ama Vista'yı okurken adeta başka evrene gitmiş gibi hissettim kendimi. Sanki 2000'li yıllardaymışım gibi. Gerçekten çok güzel seri olmuş elinize sağlık.
 
Vista ve XP'de acemilik olduğunu yazmışsınız ama Vista'yı okurken adeta başka evrene gitmiş gibi hissettim kendimi. Sanki 2000'li yıllardaymışım gibi. Gerçekten çok güzel seri olmuş elinize sağlık.
Yazı şekli olarak acemilik oldu hocam. Artık yazılarımı ortalayıp yazıyorum. Daha iyi duruyor ortalayınca. Başlıkları da misal "<,-" gibi şekiller ile süslüyorum artık. Güzel yorumlarınız için teşekkürler bu arada. :)
 
Seve seve okuyodum. Aşırı güzel hazırlamışsın ana Her güzel şeyin bir sonu vardır malesef.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
PossibleTurco
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
3.001
Yorumlar
8
İncelemeler
1
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 3 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

PossibleTurco adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı