Alive filmi inceleme

Selamlar, kısa bir süre önce Alive adında bir film izledim. Filmi bazı kısımlar haricinde çok sevdim, e tabii zombi aşığı olunca böyle oluyor. Şimdi geçelim nereleri sevip, nereleri sevmediğime.

Filmin konusu: Neden başladığı bilinmeyen bir zombi virüsü ortaya çıkıyor. Ailesi evde olmayan bir genç bu virüs ile başa çıkmak zorunda kalıyor. Kendisi bir sosyal medya fenomeni, pek zeki olmasa da bazen doğru kararlar verebiliyor. Film genel olarak bu kişinin üzerinde geçiyor.

Öncelikle film çok hızlı başlıyor. Ana karakteri oyun oynarken görüyoruz ve arkadaşları haberlere bakmasını söylüyor. Daha sonra camdan bakınca ne olduklarını anlamadığı birkaç yaratığın -zombinin- ortalıkta koşturup, insanlara saldırdığını görüyor. Buraya kadar sadece ilk 5 dakika, konuya ne kadar hızlı girdiklerini anlamışsınızdır. Konuya hızlı girmeleri benim açımdan gayet iyi ancak zombilerin neden çıktığını hiçbir şekilde bilmiyoruz. Biraz daha yavaşlatılabilirdi.

Daha sonra ana karakter telefonundan her günü video olarak anlatıyor, nedenini yine bilmiyoruz. Belki içini rahatlatmak içindir.

Biraz ilerleyince ana karakterimiz kafayı yemeye başlıyor ve intihar denemesi yapıyor. Tam "Görüşmek üzere cesur adam." diyecekken bir anda vücudunda lazer görüyor. Kendini kurtarıyor ve direkt cama gidiyor. Meğerse lazeri karşı apartmandan bir genç kız tutuyormuş. Bu da onların tanışmasına vesile oluyor.

Bu iki karakter artık oradan ayrılmak istiyor. Ayrılmak için apartmandan çıkıyorlar ama yine ayrı bir apartmana girmek zorunda kalıyorlar. Her taraflarını zombiler sarıyor. Onları ölmekten kurtaran bir kişi çıkıyor, kendi evine alıyor fakat bir problem var, alan kişi de onları öldürmek istiyor. İlk önce yemek veriyor. Kız yemek de kuşku duyuyor ama dayanamıyor. Tahmin ettiğiniz üzere yemekte uyku ilacına benzer bir ilaç çıkıyor. Adam onları uyuttuktan sonra kızı zombi eşine yemek olarak götürüyor ama oradan da bir şekilde dayanıyor.

Son olarak da bir helikopter görüp çatıya zar zor çıkıyorlar. İlk başta umutsuzluğa kapılsalar da daha sonra helikoptere binip gidiyorlar ve film burada bitiyor. En kötü noktası da burası: İleride ne olduğunu bilmiyoruz. Bana kalırsa 2. filmi kesinlikle çekilmeli.

Puanım: 7.5/10
İzlenmeli mi: Eğer hayatta kalma tarzı türleri seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gerek.

alive.jpg


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


İyi seyirler dilerim, umarım beğenirsiniz 🙂

Yorumlar

IMDb puanına bakmadan izlenecek filmlerden birisi, sonu dışında gayet güzeldi. Sıkılmadan bitirmiştim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
MScofield
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
3.667
Yorumlar
2
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

MScofield adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Film ve Dizi Önerileri
    Selamlar, bu blogumda her türden dizi ve film önermeye çalışacağım. Animasyon -Wall-E (Film)...
  • Ergenler için OKB
    Nedir bu OKB (Obsesif-Kompülsif Bozukluk)? OKB, bir psikolojik hastalıktır. Önce beyne yanlış...
  • Evrim nedir?
    Selamlar, "Evrim nedir?" bunu bilmeyenler için bir yazı hazırlamak istedim (Biraz kısa bir...
  • Kapitalizm nedir?
    Selamlar, Kapitalizmi resimli, videolu ve yazılı bir biçimde anlatmaya çalıştım. Umarım...
  • Birbirinden güzel 8 web sitesi
    Selamlar, bugün kimisi saçma kimisi eğlendiren cinsten 8 tane web sitesini sizlere göstereceğim...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı