Necmettin Erbakan'ın 1992'de yaptığı meclis konuşması

"Riyad'da bizim bir gazetecimize şunları söylüyor. Amerikalı Albay söylüyor bunu.. Diyor ki; işte eliyle harita üzerinde, "Kürt Devleti burada kurulacaktır diye gösteriyor, savaş bitecek, Saddam çökmüş olacak."

Daha Körfez Harbi bitmemiş, harpten önce söylüyor adam.

Saddam çökmüş olacak, bu yörede devlet kalmayacak. Devlet otoritesinden yoksun bir boşluk doğacak. Kürtler bir devlet kurarak buradaki boşluğu dolduracaklar. Belki de Türkiye'den toprak isterler. "Türkiye bunu kabul etmeyeceğini açıklamış bulunuyor." dendiği zaman kendisine; "O zaman çarpışacaksınız."

Şimdi tekrar kendisine deniyor ki; "Türkiye'nin düzenli orduları, silahları, topları, zırhlıları, tankları, uçakları, füzeleri var. Böyle büyük bir güce nasıl karşı koyar. Gerek İran, gerek Suriye, Irak'ın toprak bütünlüğünü için açık tavır koymuş bulunuyorlar. Onların da bölgede bir Kürt Devleti oluşmasına göz yumacaklarına nasıl ihtimal veriyorsunuz denildiği zaman Amerikalı Yarbay'ın söylediği sözler şunlar:

"Irak'ın kuzeyindeki Kürtlerin de yakında çok silahları olacak, Saddam'ın bıraktığı silahlar onlara kalıyor. Belki Türkiye'de sizinkilerden bile ileri silahları olacak. Uçakları, tankları, füzeleri, zırhlıları, helikopterleri, hava limanları vesaire..."

Ne zaman söyleniyor bu sözler? Körfez harbinin başında, daha körfez harbi yapılmamış.

"Muhterem Milletvekilleri! Aziz milletimizin evlatları! Bu okuduğum vesika ne gösteriyor? ABD, dış güçler, İsrail bütün bu olayların hepsini planlı olarak yapıyor. Onların uzun vadeli planları var. Batılı ajanlar cirit atıyor. Onların bu uzun vadeli planları var da bizim kısa, orta, uzun vadeli milli planlarımız nerede? Kim yapacak bunu ve yapması icap edenler bir plan sahibi olmadıkları gibi sadece onların planına alet oluyor. Bak onlar Orta Doğu'da Müslüman ülkeler arasında iş birliği olmasın, Türkiye Suriye ile, Türkiye Irak'la, Türkiye İran'la çatışsın istiyorlar ve bunu gerçekleştiriyorlar. Öyleyse bu emperyalizmin ve siyonizmin planını bozmamız lazım"
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Salih METİN
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.217
Yorumlar
2
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Salih METİN adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı