Ekipmanlarınızı kuşanın operasyon var: Tom Clancy's Rainbow Six® Siege

Bugün hepimizin Assassin's Creed ve Far Cry serisiyle bildiği Ubisoft'un Tek rekabetçi oyunu Tom Clancy's Rainbow Six® Siege ya da kısaca R6 / R6S isimli oyununu inceliyorum. Daha önce CS 1.6, CS:GO, Warface, Valorant, Zula, Sabotaj oynamış biri olarak söylüyorum içlerinde sıralama yapacak olsam R6 en başta olur. Her şeyden önce takım oyunun her şeyden önemli olduğunu söylemek isterim. Aksi takdirde yenilmeniz kaçınılmaz bir durumdur. Çoğu rekabetçi oyunda olduğu gibi bu oyunda da 2 takım var; saldıranlar ve savunanlar.

Saldıranlar takımındayken kameraları vurur, içeriyi drone'la kontrol edip içeriye girersiniz.

Savunanlar takımındayken ise bomba / rehine bölgesini korumak için tuzaklar kurar, etrafınızı kapatır, kendinize göre rakibi gözetlemek için yer açıp, kameralarınızı kontrol edersiniz.

Böyle anlattığıma bakmayın, aslında oyunun bir kuralı yok :). Aklınıza gelen her türlü çakallığı yapabilirsiniz.

Savunanlar tarafında; Caveira alıp rakiplerin arkasından gelerek kill alabilirsiniz, Kapkan alıp rakiplerinizin gireceği yere tuzaklar koyup canları azaltabilir hatta öldürebilirsiniz.

Saldıranlar tarafında; İana alıp önden göndereceğiniz klon ile hem rakibi şaşırtır hem de yerini öğrenebilirsiniz.

Saldıranlar tarafında Spawnpeek yeme ihtimaliniz çok yüksektir ona göre oynamanız gerekir.

Savunanlar takımında ise Fuze'un yağdıracağı bombalara maruz kalabilirsiniz, bu yüzden her tarafı kapatmak büyük bir hata olabilir.

Karşınıza bir anda Hakkari Dağ Komandosu gibi adamlar çıkarsa şaşırmayın, normaldir. Oyun adının hakkını veriyor, deli gibi oynayıp 10 saniyede takımı ortadan kaldıranlar çok fazla.

Rainbow'da kill almak her şey değildir, herkes takıma olan katkısına göre puan alır. Bu yüzden 10 kill almış birisi sonuncu olurken 2 kill almış birisi birinci olabilir. Asist yapmak, karşı takıma ait olan şeyleri yok etmek, operatörün özelliklerini kullanmak vs. şeyler puan verir.

Kötü oynasanız bile her gün girmek istersiniz. Yıllar önce Steam incelemelerine bakarken birinin "Hayatı biten bu oyuna başlamaz, bu oyuna başlayanın hayatı biter." şeklinde yazdığı incelemeyi görmüştüm, oynadıkça insan buna daha da çok hak veriyor.

Oynadığım rekabetçi oyunlar arasında sıralama yapmam gerekirse: R6 > CS 1.6 > CS:GO > Valorant > Warface > Zula > Sabotaj.

Yorumlar

Güzel inceleme olmuş fakat eksikleri var. Oyunun biraz kötü yönlerinden, topluluk yapısından, bugüne dek olan ve geriye dönük olmaya devam eden gelişiminden de bahsetmeniz daha iyi olabilirdi. Yine de ellerinize sağlık gayet güzel olmuş :)
 
CS:GO'da 6-7 yılda 1400 saat anca oynamışımdır. Rainbow Six Siege'de 2 ayda 150 saat üstü oynadım. Söyleyeceklerim bu kadar. 😂

R6S > BF > CS. Diğer savaş oyunlarını saymasanız da olur. Evet, COD'u bile bu liste arasında saymayabilirsiniz...
 
CS:GO'da 6-7 yılda 1400 saat anca oynamışımdır. Rainbow Six Siege'de 2 ayda 150 saat üstü oynadım. Söyleyeceklerim bu kadar. 😂

R6S > BF > CS. Diğer savaş oyunlarını saymasanız da olur. Evet, COD'u bile bu liste arasında saymayabilirsiniz...
Rainbow'un değerini bilen oyuncuları görmek çok güzel bir şey :).
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
AyarsıZZ
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
908
Yorumlar
17
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

AyarsıZZ adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı