Domuz Eti Yemek Neden Haram?

Öncelikle bundan önceki konumda İslam'ın Kaynağı (önce burayı okumanızı tavsiye ederim) İslam Sümer mitolojisinden esinlenildiğini belirtmiştim. Şimdi sizlerle Sümer mitolojisinde domuzun yerine bakalım.

Domuzun haram olmasındaki en yaygın sebep pis olması, kendi dışkısının üzerinde yatmasıdır. Fakat inekler de danalar da kendi dışkısı üzerinde, çamur üzerinde yatmaya bayılır. Bu durumda onların da haram olması gerekir.
Fakat domuzun dışkılarken vücuttaki tüm bakteriyi atamaması doğrudur. Örneğin bir mekanda dana eti vs sipariş ettiğiniz zaman sorulan pişme şekli (az pişmiş, çok pişmiş vs.) domuz eti sipariş ederken sorulmaz. Bunun nedeni ise domuz etinin tamamen temizlenmesi için her zaman çok pişirilmesi gerektiğindendir. Fakat piştikten sonra o bakteriden eser dahi kalmaz. Ayrıca unutmayın ki aynı şekilde inek, dana, koyun da bir çok bakteri taşır. Ufak da bir not ekleyelim, domuz salamı, sosisi yani çiğ etler uzun süre tuzda bekletilerek bakteriden arınır.

Bir diğeri ise domuz hayvanı eşini kıskanmadığı için yemenin yasak olması. Zaten bunu diyen ve buna inanan kişinin domuz çiftliklerine kapatılması gerekir o yüzden bu konuya bir şey demeyeceğim.

Ülkemizdeki saçma söylentilerden olan, yok yurtdışında zorunluluktan yeniyor ucuz olduğu için gibi söylentiler ise komiktir, gerçek değildir.

Peki, Yahudilik ve İslam'da yasakken neden Hristiyanlık da domuz yasak değil?
Bunun sebebi Hristiyanlığın merkezi olan Bizansta çıkan kıtlıklardır. Bir zamanlar Hristiyanlıkda da domuz yasaktı ve o yüzden domuzlar şehirde cirit atıyordu. Kıtlık dönemlerinden birinde halk artık açlıktan kırılırken İmparator ve Papa ortak kararıyla şehirdeki Hristiyanlara domuz serbest hala gelmiş artık avlanılması ve yenmesindeki dini sakınca kaldırılmıştı. Zamanla bu diğer Hristiyan topraklarına da yayıldı ve domuz etinin bu yolculuğu günümüze kadar ulaştı.


domuz-ciftligi-728x410.jpg


Gelin şimdi gerçek sebebine, yani Sümer mitolojisinde domuzun yerine bakalım.

M.ö 2500 yıllarında Sümer toprakları Akad devletinin eline geçti. Akadlılar önlerinde muazzam bir kültür buldu ve bunu kendileriyle harmanladı. Yani Sümer mitolojisinin önemli tanrılarından İnanna'nın sevgilisi, doğa tanrısı ve en önemli tanrılarından Tammuz bir domuz saldırısı sonucu ölme efsanesini ve Sümerlilerin domuz yememesini kendi hikayeleriyle birleştirerek benimsediler. Tammuz ve İnanna Bu mitoloji tüm coğrafyada yayıldı ve Babillerden, Antik Yunan'a kadar ulaştı.
Anadolu'da Kybele ve Attis, Fenike de Adonis ve Asterte oldu. Fenikeliler de bunu gemicilikle Antik Yunan'a kadar taşıdı ve İnanna, meşhur Afrodit oldu.
Bu mitolojilerdeki Tammuz yansımalarınında neredeyse tamamı domuz saldırısıyla öldü. Yani domuz nefreti işte böyle başladı.


Not: Semitik topraklarda (sabiiliğin oluştuğu topraklarda) ise İnanna, İştar olarak hayat bulmuş ve çevre yörelerdeki diğer tanrıları da şekillendirmiştir. Bir çoğumuzun bildiği gibi Sabiilik doğrudan İslam'ı etkileyen, şekillendiren inançlardan biridir.​

Son incelemeler

Gerçekler ile uzaktan yakından alakası olmayan, tamamen kişinin kendi hayal dünyasında kurduğu, hiçbir sınır tanımayan ve edep, ahlak, eğitim gibi kavramlardan uzak bir blog girdisi olmaktan öteye geçememiş deneme yazısıdır. Aklî dengesi yerinde olmayan birisi tarafından yazıldığı da açıkça ortadadır.
Herkesin fikri olmalı ama her konuda uzmanmış gibi konu açmamalı.
Güzel olmuş. Özetleyici ve bilgilendirici. Bilal'e anlatır gibi anlatmışsınız ancak seviyenizi daha da düşürmeniz gerekirdi.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Hocam kendi dışkısını yiyor, bunu her hayvan yapıyor ama onlarda bir taşlık sistemi var. Yani direk dışkı hayvanın etine nüfuz etmiyor, domuzda ise taşlık sistemi yok. Ayrıca domuz et yiyen bir hayvan, başka canlının etini yiyen hayvan İslam'da haramdır.
 
Konuyu okuduğuma eminim. Bunu her hayvan yapıyor demişsiniz. Nedense kedim, kendi dışkısını yediğini görmedim. Ya da çevredeki kedi besleyenlere de sorsam böyle bir yanıt vermeyeceklerini biliyorum.

Bizim çiftliğimiz var. Tavuklarda var inekte, horozda. Saydıklarımın hepsini kendi dışkısını yerken gördüm. Et yemeyelim o zaman. Hatta ve hatta köpekte bile gördüm kendi dışkısını yemeyi.
 
Hocam kendi dışkısını yiyor, bunu her hayvan yapıyor ama onlarda bir taşlık sistemi var. Yani direk dışkı hayvanın etine nüfuz etmiyor, domuzda ise taşlık sistemi yok. Ayrıca domuz et yiyen bir hayvan, başka canlının etini yiyen hayvan İslam'da haramdır.
Üstte dediğim gibi pişirince hiç bir şey kalmıyor.
Konuyu okuduğuma eminim. Bunu her hayvan yapıyor demişsiniz. Nedense kedim, kendi dışkısını yediğini görmedim. Ya da çevredeki kedi besleyenlere de sorsam böyle bir yanıt vermeyeceklerini biliyorum.
Sen kedi kesip yiyor musun? Biz kesilen ve yenen hayvanlardan bahsettik.
 
Afiyet olsun o zaman. Özellikle mide kısmını'da yiyin hayvanın.
1000 tane bilimsel makale de açıklama da gösterebilirim pişirilince hiçbir şey olmadığına dair. Üstte arkadaş da demiş koyun da inek de horoz da kendi dışkısını yiyor. Konuda da anlattım domuz yenmemesinin sebebi İslam'ın Sümer Mitolojisinden alıntı olma sebebidir. Sümer mitolojisinde yenmediği için İslam'da da yenmez. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mod arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim kimseye garezim yok, kimseyi düşük gösterecek hareketim bile yok. Konu saygı çerçevesinde ilerleyebilirdi. Dışarda bu tarz hareketler yapmamanı öneririm, bana değil başkasına gelirsin, uğraşırsın. Herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapayım kitabı satın alıp sanamı atayım. Kitapçı orada git al oku.

Hala adam gibi bir cevap veremedin. Bir tane kaynakla mı savunuyorsun şimdi kendini? Madem öyle atıp tutuyorsun dine kanıt göster. Öyle 4000 yıl önceki olmuş olaylarla ilgili teorileri bize satıp durma. Madem inanmıyorsun ve bir bilgiye dayanarak söylüyorsun bunu adam gibi kanıt göster. Ben de o zaman eskiden insanlar uçuyordu diyeyim? Kanıt göster kanıt!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Laurange
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
6.627
Yorumlar
102
İncelemeler
9
Son güncelleme
Değerlendirme
2,63 yıldız 19 değerlendirme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

Laurange adlı kullanıcının diğer girdileri

  • İslam'ın Kaynağı
    İslam'ın kaynağının Yahudi inancı olduğu hem Müslümanlar hem de diğer görüşler tarafından kabul...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı