Android'de RAM'ı Boşaltmanıza Gerek Yok - Android ve RAM Hakkındaki Hurafeler

Çoğu zaman Android RAM'ın büyük bir çoğunluğunu kullanmaktadır. Kullanıcılar da bilgisayardan alıştıkları kadarıyla yüksek bellek tüketiminin kötü bir şey olduğunu, bellek ne kadar boş olursa o kadar hızlı olacağı düşüncesiyle çeşitli programlar kullanarak veya sistemin kendi yazılımını kullanarak bellekteki uygulamaları temizlemektedirler. Bilgisayarda bu nispeten doğru olsa da Android cihazlarda gereksizdir ve aksine telefonunuzu daha da yavaşlatmaktadır.

Android, telefonunuzun belleğini bir bilgisayara göre çok daha farklı şekilde yönetir. RAM'ınız boş olsa da, dolu olsa da güç tüketir. Bu yüzden Android belleğinizden olabildiğince faydalanmak adına normalden farklı bir bellek yönetim stratejisi izler. Gerekli ve hızlı erişilmesi gereken dosyalar bellekte tutularak gerektiğinde telefonun fazla işlem yapmadan verilere daha hızlı erişilmesi sağlanır. Telefonunuzun tepkiselliği siz fark etmeseniz de bu şekilde arttırılır ve sisteme bindirilen yük azalır. Siz RAM'deki verileri sildiğiniz zaman bu verileri de silmiş oluyor ve sistemi kullanırken bu verilerin tekrar oluşturulmasına neden oluyorsunuz. Bu da telefonunuzun tepkiselliğini azaltıyor ve yavaşlatıyor.

Telefonunuzun belleğinin doluluk oranının yüksek olmasından endişelenmenize gerek yok. Telefonunuzun belleğini düzenli olarak boşaltmaya da ihtiyacınız yok. Android, gelişmiş bir bellek yönetim sistemine sahiptir ve siz belleğe ihtiyaç duyduğunuzda size gerekli olan belleği açacaktır. Telefonunuza indirdiğiniz sözde hızlandırma programları arka planda çalışarak telefonunuza gereksiz bir şekilde yük bindirirler. Siz belleği boşalttığınızda Android yapısı gereği o dosyaları yeniden oluşturmaya çalışacak ve telefonunuza hem programdan hem de Android'in o dosyaları tekrar yerine koymaya çalışmasından dolayı telefonunuza gereksiz yük binecek ve fazladan pil harcayacak. Telefonunuzun oyun hızlandırıcısı veya bellek boşaltıcısı gibi programlara ihtiyacı yoktur.

İşin özetinde telefonun belleği yüksek oranda kullanması normaldir ve belleği boşaltmak gereksizdir. Google Play Store'da oyun hızlandırıcısı, telefon hızlandırıcısı, pil yöneticisi veya bellek boşaltıcı gibi programlara ihtiyacı yoktur ve bu programlar sadece telefonunuza daha da yük bindirip fazladan güvenlik açıkları oluşturmaktadır. Telefonunuzun açık uygulamaların olduğu menüden uygulamaları kapatmanız yeterlidir. Bunun haricinde az önce bahsettiğim hızlandırma iddia eden programları silerek ve güncel yazılımları kullanarak performansınızı arttırabilirsiniz.

Eğer bu tarz şeyleri kullanmıyorsanız ve pil/performans sorunları yaşıyorsanız farklı bir nedenden sorun yaşıyor olabilirsiniz. Pilinizin raf ömrünü doldurması ve nereden geldiği belli olmayan programlar/araçlar kullanmak sebep olabilir. Bunun haricinde teknolojinin hızlı geliştiğini unutmayın, insanların istekleri ve ihtiyaçları artıyor, bununla paralel olarak oyunlar ve yazılımlar da sürekli gelişiyor ve donanım ihtiyaçları artıyor. Telefonunuz belli bir süreden sonra yeni nesil yazılımları kaldıramamaya veya daha yeni cihazlar kadar iyi iş yapamayacak. En son olarak orta veya alt sınıf bir telefon aldığınızda amiral gemileri kadar iyi bir deneyim alamayacağınızı önceden bilmeli, "Ne kadar ekmek, o kadar köfte. " olduğunu unutmamalısınız.

İyi günler dilerim. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

Yorumlar

Bunu düzgün bir şekilde açıklayan bu yazıya denk geldiğim iyi oldu. YouTube'da insanı azarlar gibi anlatanların videolarından bir şey anlamamıştım. Siz yağ gibi akıcı şekilde açıklamışsınız düzgün bir dil ile her şeyi. Teşekkür ederim :)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Cruslan
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.821
Yorumlar
3
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Cruslan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı