Mansur Yavaş 2023 adayı olacağını açıkladı

Yorumlar

Karşısına kim çıkarsa basın ilk turdan elemek lazım, sonra başkanlık için herkes kendi görüşüne oy kullansın.
 
Değil. Selahattin Demirtaş ve onun gibilerinin zihniyetini de gördük.
En sevdiğim kelime, zamanın'da a*ponun kardeşini TRT'ye çıkartan, sahnelere çıkıp megri megri diye bağıran şu anki hükümettir. Dolar uçmuş gidiyor ekonomik sıkıntı zirvede, sen ama selo falan diyorsun. Allah akıl fikir versin PC başından kalkıp gerçek hayatı ve zorluklarını görmenizi temelli ediyorum.
 
Sansür çok kullanışlı olmuş.
En sevdiğim kelime, zamanın'da a*ponun kardeşini TRT'ye çıkartan, sahnelere çıkıp megri megri diye bağıran şu anki hükümettir. Dolar uçmuş gidiyor ekonomik sıkıntı zirvede, sen ama selo falan diyorsun. Allah akıl fikir versin PC başından kalkıp gerçek hayatı ve zorluklarını görmenizi temelli ediyorum.
Evet. Osman Öcalan, TRT'ye çıkarıldı. Ekrem İmamoğlu da Selahattin Demirtaş teröristine övgüler yağdırdı. Pervin Buldan ve birkaç teröristle fidan dikti. O halde soruyorum: Uzun abi ile Ekrem İmamoğlu arasında ne fark var? Ayrıca bu, sadece İmamoğlu'nda yok. Muhalefetin neredeyse tamamı bu şekilde teröristlerle kol kola.

Ayrıca, Selahattin Demirtaş gibi bir ismi önemsemeyip AKP'nin TRT'ye Osman Öcalan'ı çıkarmasını argüman olarak kullanman da büyük çelişki.

PC başında uzun süre geçiriyorum, evet. Ama aynı zamanda ülkenin durumunu ve siyasetini senden daha iyi analiz edebiliyorum. Tek tek anlatmama gerek yok sanırım. Kendinle çelişmen bile senden daha ileride olduğumu kanıtlar nitelikte.

Sorun; floresan partisi değil, zihniyet. İktidar ve muhalefetin aynı zihniyette olduğunu görmemek için kör olmak lazım. En basitinden çözüm süreci. Malum parti çözüm sürecini neden yaptı? Evet, oy toplamak için. Peki şu an muhalefet ne yapıyor? Aynı taktiği kullanarak HDP'ye yanaşıyor. Burada iki seçeneğimiz var:

1. Muhalefeti, tüm bu rezaletlere rağmen destekleyeceğiz ama malum partiyi çözüm süreci dolayısıyla da eleştiremeyeceğiz. Çünkü ikisi de aynı yolu izliyor. Muhalefeti destekleyip malum partiyi eleştirmek çelişki olacaktır.
2. İki tarafın da yanlış yaptığının farkındalığıyla iki tarafı da eleştireceğiz ve onlara destek vermeyeceğiz. Bu, en tutarlı yol oluyor.
 
Yurt dışında bir süre yaşayıp da sadece Türklerde gözlemlediğim bir olay var. Bir devlet görevlisi işini yapması gerektiği gibi yapınca çok büyük bir değere sahip oluyor bizim milletin gözünde. Sebebi de zaten yıllardır işini düzgün yapmayan insaanlarla muhattap olmasından geliyor. Fakat hepiniz bir noktayı kaçırıyorsunuz. Bu adam belediye başkanlığını iyi yapıyorsa o zaman cumhurbaşkanlığını da iyi yönetir diye düşünüyorsunuz. Hayır, Mansur Yavaş 2021 yılına uygun bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olabilecek düzeyde bir adam değildir. Oldukça yaşlı bir insan ve şu anda en büyük sorunlar listesinin başını çeken ekonomi sorununa çözüm bulabilecek bir yetkinlikte değildir, piyasaya hakim değildir. O zaman o hiç karışmasın bakanlığa öyle birini atasın derseniz, o iş o kadar basit değil. Şu an dünyada 3-4 ülke haricinde tüm ülkeler serbest piyasanın üstüne kurulmuş bir ekonomik model kullanıyor. Mansur Yavaşın en basitinden Lezzet Ankara projesi bu sisteme ayak uyduramayacağının en büyük örneğidir. Ülkenin böyle bir başkana ihtiyacı yok, şu ankilere ise hiiiiç yok.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Tibet Ulubey
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.076
Yorumlar
16
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Tibet Ulubey adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı