Demirhindi bitkisi vücutta biriken florur kalıntısını dışarı atıyor

Florür bugünlerde her yerde. Belki de belediye suyu bu nörotoksini içeren 200 milyon Amerikalıdan biri veya belki de diş macunu ile maruz kalmaktan endişeleniyorsun. Sodyum florür vücutta ve beyinde birikir ve yüksek seviyeler nörolojik hasara neden olabilir. Bu konuda yapabileceğiniz fazla bir şey yok gibi görünebilir, ancak bir ağacın meyvesi günü kurtarabilir: demirhindi.
Bu tropikal yaprak dökmeyen ağaç Afrika'ya özgüdür, ancak şimdi Meksika, Avustralya ve Güney Asya gibi yerlerde bulunabilir. Bakla benzeri meyveler, bu uzun boylu ağaçlardan büyür ve olgunlaştıkça, tatlı ve ekşi bir kağıt hamuru ile yeşil ve ekşi renkten kahverengine ve sulu meyvelere geçer. Hint mutfağında kullanılır ve halk ilacı olarak da popülerdir.

Meyvenin tadı, herkesin beğenisine göre olmayabilir, ancak faydaları onu daha çekici hale getirebilir. Avrupa Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, riskli florür birikintilerini kemiklerinizden çıkarabildiğini gösterdi. Araştırmada, araştırmacılar sadece 18 gün boyunca bir ons meyvenin üçte birini tüketen sağlıklı erkeklerin idrarda florür atılımlarında önemli artışlar kaydettiğini keşfetmişlerdir. Başka bir çalışmada, sadece üç hafta boyunca yemesi için demirhindi verilen erkek çocuklara, başka bir kontrol grubuna kıyasla ilave florür atılımı kaydedildi.

Bu, florürün sayısız ve düpedüz rahatsız edici etkilerinden endişe duyan herkes için iyi bir haber. Çeşitli kanser türlerinden her şey ile bağlantılı ve düşük IQ'ya, kısırlığa, düşük tiroid fonksiyonuna ve zayıflatıcı kemik hastalığına kadar her şeyle bağlantılı olduğu görülmüştür.

Bununla birlikte, demirhindi de inanılmaz derecede yararlı bir yarar sağlar: Kronik hastalıkları önleyebilir ve hafifletebilir. Demirhindi çekirdeği ekstresinin, interlökin gibi enflamatuar kimyasalları hedef aldığı ve öldürdüğü, eklem ağrılarını, şişmeleri ve iltihapları azalttığı gösterilmiştir. Bu, osteoartrit muzdarip olanlar veya oldukça yararlı yapar.

Ek olarak, zengin C vitamini içeriği bağışıklığı artırabilir ve detoksifiye olmasına yardımcı olabilir. Sağlıklı kan basıncını destekleyen iyi bir potasyum kaynağıdır ve ayrıca aşırı LDL kolesterolü vücuttaki damarlardan ve atardamarlardan kaldırarak kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda dolaşımı arttırır ve kandaki trigliserit seviyelerini normalleştirir. Ek olarak, anemiyi engellemeye yardımcı olan önemli bir demir içeriğine sahiptir.

Obezite ile mücadelede bile faydalı olabilir. Tüketmek, iştahın yanı sıra ağırlığı ve iştahı da kontrol eden nörotransmitter serotonin seviyesini yükseltir. Aynı zamanda, yüksek lif içeriği, kontrol dışı iştahsızlıkları azaltmaya yardımcı olur ve sindirimi arttırır.

Demirhindi faydalarını nasıl elde edebilirsiniz?
Taze demirhindi erişiminiz varsa, meyveleri olduğu gibi yiyebilirsiniz. Organik çeşitleri aradığınızdan emin olun. Ayrıca dilimler halinde, bloklarda, konsantre olarak veya hamur halinde de satın alınabilir. Ek olarak, açılıp haşlanması gereken kurutulmuş tohum baklalarını da satın alabilirsiniz. Bu yoldan giderseniz, iç hamur koyu kahverengi olmalı ve meyve acı kokmamalıdır.

Bununla birlikte demirhindi kanınızı inceltebilir, aspirin veya başka kan inceltici ilaçlar alırsanız dikkatli olun.
Florür Eylem Ağı'na göre, artık birçok çocuk sadece günlük diş macunu kullanarak önerilen günlük florür alımını aşıyor. 50'den fazla çalışmada florid ile çocuklarda IQ'nun daha düşük olduğu görüldü. Siz ve sevdikleriniz için floride maruz kalma konusunda endişeleniyorsanız, demirhindi diyetinizin önemli bir parçası olabilir.

591

Yorumlar

Geçen yıl BİM suyu satıyordu. Babam onlarca almıştı. Hala duruyor. Tadı tatsız denebilecek kadar az ve rahatsız edici değil. Arada içiyorum. Üzerine 2 milyon fayda yazmışlar. Biri de buymuş demek.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Elementor
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
2.565
Yorumlar
1
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Elementor adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı