Denemek öylesine 1

Blog yazmayı deniyorum. Normalde websitesinde yazardım ama Technopat daha pratik ve hızlı olur diye burada deniyorum.
Yazı yazmapı seven biriyim. Belki bütün yazılarımı burada biriktiririm. 2000 kadar yazıyı burada biriktirebilir miyim acaba?
Gennelike böyle kısa oluyor.
İnsanlara bilgi vermektense başka bir açıdan bakmaya yönelik fikirler oluyor.
Mesela Minecraft'ta kolayca mod ekleme özelliği ve mağazası eklenmeli bu sayede hem mod üretenler para kazanabilir aynı skin üretmek gibi hem herkes kolayca mod yükleyebilir.
Veya Windows'ın gezginler programı oldukça eksik. Aslında dosyalar klasörler sadece tek bir eksende sıralanıyor. Pencerenin büyüklüğüne göre klasörün dosyanın nerede olacağı değişiyor.
Eğer iki eksenli olsaydı her zaman sabit kalırdı. Mesela 0,0 bölümü en ortası olurdu. Ve dosya klasör eklendikçe daha büyük bir harita gözükürdü.
Böyle olmasının iyi olmasının sebebi insan beyninin görüntüleri daha hızlı algılaması. Bir klasörün dosyanın adını okumak yerine direkt nerede olduğunu ezberlemek daha iyi olur. Hem daha hızlı olur hem daha pratik olur. Hem daha yaratıcı olabilir. Şu an gezginlerde dosyalar soldan sağa doğru sonrada aşağı doğru sıralanıyor.
Başka bir özellik olarak da kısayol oluşturmak geliştirilmeli. Kısayol oluşturunca sanki dosya gibi oluyor halbuki klasörün kısayolu olmasına rağmen. Ya direkt klasörlerin hemen sonrasında olmalı ya da listenin en sonunda.
Son olarak etiket özelliği gelmeli veya şu an olan geliştirmeliç bir dosyayı bulmak gerektiğinde arama çubuğu gereksiz oluyor. Ya bütün klasörleri aramalı (bu da uzun sürüyor) ya da hangi klasöre koyduğunu hatırlaman gerekiyor. Bu da imkansız oluyor benim gibi bir sürü klasör ün varsa.
Aynı zamanda sadece bir seferlik bir şey yazdığında olabiliyor. Mesela duvar boyaları hakkında. Hiçbir klasör e koyamıyorsun. O zaman bir etiket koyarak lazım olduğunda hemen bulabilirsin.
En önemli kısmı ise etiket özelliğinin bütün dosyaları farklı şekilde görebilmen. İki tane etiketi istatistik ve grafik olarak koralasyona sokup belli sonuçlar elde edebilirsin.
Mesela ünlülerin paraları ve yaşlarını koralasyona sokabilirsin. Veya nereli olduklarına göre. Mesela bir harita yapıp haritanın üzerine gelince hangi ülkede hangi ünlünün olduğunu görebiliriz.(öylesine bir örnek.)
Bu etiket özelliği en çok internette işe yarayabilir. Tam istediğin gibi bir içeriği bulabilirsin bence. Mesela ünlüler+aldatma+zenginlik. Google arama konusunda yetersiz kalıyoor bazı yerlerde. İşte o zaman bayağı işe yarayabilir. Genel olarak istediğin bilgiye ulaşmakta işe yarayabilir bence.
Neyse.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Zeuszeus2023
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
554
Yorumlar
5
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Zeuszeus2023 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı