Dosyaları güvenli bir şekilde paylaşmanın yolu onionshare

Onionshare gizli bir şekilde dosya paylaşım uygulamasıdır. Bu yazımızda ise Onionshare'nin nasıl çalıştığına bakacağız peki bu uygulama nasıl çalışıyor.
Öncelikle onionshare ile dosya paylaşır iken kendi bilgisayarınız bir sunucu olur bu da onionshare geliştiricilerinin bile sizin hangi dosyayı paylaşıp paylaşmadığınızı bilememelerine sebebiyet verir ve bu sunucu tor ağı üzerinde kurulmuştur. Yani birine dosyanızın linkini verdiğiniz zaman bu linki ancak Tor Browser veya tor ağını destekleyen bir uygulama/tarayıcı ile açabilir aynı zamanda oluşturduğunuz onion siteleri uçtan uca şifreli olduğundan kimse ortadaki adam saldırısı yapıp bağlantıları değiştiremez veya göremez. Fakat şöyle bir şey var ki oluşturduğunuz dosya paylaşım linkini güvenli bir şekilde iletmelisiniz Onionshare'nin koruyamacağı şey linkin başka kişilerin eline geçmesidir bunu da sitelerindeki yazıdan anlayabiliyoruz.

onion3.PNG

Onionshare başka bir özellik olarak tor ağı üzerinde güvenli bir chat sitesi oluşturma imkanı tanıyor bu sayede sadece başkalarıyla yazışarak konuşuyorsanız onionshare ile güvenli bir şekilde chatleşebilirsiniz. Onionshare'yi kullanırken hesap oluşturmanız gerekmez ve açık kaynaktır bu sayede güvenli bir şekilde dosyalarınızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Kaynaklar:
OnionShare Nasıl Çalışır — OnionShare 2.3.1 belgelendirmesi
Tails - Sharing files with OnionShare
onionshare
OnionShare
  • Beğen
İfadeler: 403052

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
naberinnaberi
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
361
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

naberinnaberi adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı