Doyurucu ve sağlıklı yulaf tarifi

Yulafın birazcık yavan bir tadı vardır. Bunu kendimce tatlandırarak size aktarmaya çalışacağım. Aşağıdaki linkten yulafın yararlarını öğrenebilirsiniz. Herkesin yulaf tüketmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Lütfen meyveli olarak hazır satılan yulaf ezmelerinden ve türevlerinden uzak durun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malzemeler :

- 4 Kaşık yulaf ezmesi ( Eğer yulafın diğer malzemelere göre tadının daha az gelmesini istiyorsanız azaltıp arttırabilirsiniz. Kendi damak tadınız. )
- 1 kaşık kakao
- 1.5 su bardağı süt ( Burada herhangi bir süt türünü tercih edebilirsiniz ; Badem sütü , keçi sütü vs.. )
- Yarım yemek kaşığı yada daha az tarçın ( Sevmiyorsanız koymayın )
- Keçi boynuzu özü ( Bunun yerine bal yada fıstık ezmesi koyabilirsiniz. Abartmamak kaydıyla. )
- 1 adet elma ( Elma yerine'de istediğiniz hoşuna giden meyveyi koyabilirsiniz. Yada ikisini de koyun fark etmez )

Hazırlanışı :

Öncelikle bir adet bu malzemelerin rahat bir şekilde sığabileceğini düşündüğünüz kapaklı yada kapaksız bir kap alıyoruz. Ardından içine 4 kaşık yulaf ezmesini koyuyoruz, üstüne sütümüzü ilave ediyoruz. Bu ikiliyi karıştırdıktan sonra kakao ve bal ekleyip ( Burada balınız daha sıvı halde olursa çok daha rahat karıştırırsınız ) karıştırmaya devam ediyoruz. Malzemelerin iyice karıştığını gördüğünüz zaman kapımızın kapağını kapatıp buz dolabına koyuyoruz ve 1 gün bekliyoruz. Burada 1 günden kastım akşamdan koyup kahvaltıda yemeniz için. Son olarak beklettiğimiz karışımın üstüne öncelikle az bir şey tarçın koyuyoruz. Ardından Meyvelerimizi küçük dilimler haline getirip üstüne koyuyoruz. Bunu sadece kahvaltı olarak tüketebilirsiniz yada doymam diyorsanız yumurtanın yanında da yiyebilirsiniz bir sıkıntı olmaz. Eğer kalori sayıyorsanız bunların toplamı 500 kaloriyi geçmez.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Ben petibör bisküvi veya cici bebeyi yulaf ve sütle karıştırarak yiyorum. Tavsiye ederim. Daha ucuz yollu ve yavanlığı götürüyor.
 
Şu ana kadar 3 tarfi atmıştınız. Bu 4 oldu. Saçma bir şekilde okuyup okuyup duruyorum kendine çekiyor :D. Elinize sağlık.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Harleen
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
389
Yorumlar
2
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Harleen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı