Florur

Su içinde bolca mevcut, bunun en büyük etkisi de vucuttan sadece %60'ı atılabiliyor olabilmesi, yani vucutta birikiyor bu şey.

Florur az miktarda bulunmasına karşın çoğu şeyin içinde mevcuttur, oradan biraz şuradan biraz derken vucut bu dozları atamayıp biriktiriyor. En büyük etkisi de 3. gözü kapatmasıdır, yani bu da senin hissetme mekanizmanı bozuyor. Sırtın dönükken arkandan gelen kişinin sana baktığını fark etmen bununla ilişkili bir şey. Hadi bunları geçtim, senin bir kere mutluluk hormonlarının sağlıklı salgılanmasını etkiliyor bu da daha çok yapay mutluluğa yeltenmene ve tüketim köleliğinin içinde olmanı sağlıyor..



Florur içeren bazı gıda ve araç gereçler;

Florürlü diş macunu
Bebek maması
Hazır çorba
Tavuk bulyon
Teflon tava veya tencerede pişmiş gıdalar
Gazlı içecekler
Hazır meyve suları
Paketli ve/veya işlenmiş gıdalar
Anestezi kimyasalları
Florürlü tuz
Sigara

Tekrar yazıyorum Florur diğer kimyasallar gibi vucuttan atılamıyor vucutta birikiyor, biriktiği için de zamanla epifiz/hipofiz bezinin işlevlerini engelliyor, engelliyordan kastım kireçlendiriyor. Makine nasıl içme suyundan dolayı kireçleniyorsa bu da aynı bir şey.. Calgon reklamını hatırlıyan bilir..
Şu da var ne içelim ne tüketelim diyorsanız sağlıksız market ürünlerinden uzak durun, onu yapmıyorsanız en azından Cola, cips gibi zararlı şeylerden uzak durun..
Bazı ülkeler bu Florur safsatasına baş kaldırıp su ve diş macunlarına koyulmasının önüne geçmiştir..

Florur kulanımının yasak olduğu ülkeler:

Japonya
Norveç
İsveç
Danimarka
Çin
Avusturya
Hollanda
Macaristan
Finlandiya
Belçika

Bunların dişleri çürümüyor da bizimki mi çürüyor? Fark ettiyseniz kullanmayan ülkelerin çoğu en yaşanılabilir ülkeler arasında.

Yorumlar

Ek olarak:

Florür neden zararlı?

1. Biyobirikim

Biyobirikim, belirli bir kimyasalın vücutta birikme eğilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasalların arasında. Sağlıklı bir kişi, her gün aldığı florürün %50 – 60’ını idrar yoluyla vücudundan atıyor. Geri kalanıysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldıkları florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarı hayat boyu artış gösteriyor.

2. Üreme sistemi

Laboratuvar hayvanlarında yapılan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarına hasar verdiği ve kısırlığa yol açtığı tespit edilmiş. ABD’de yapılan bir araştırma, şebeke suyunda 3 mg/lt. ve daha fazla florür bulunan yerlerde doğurganlık oranlarının düştüğünü belirlemiş. Bir başka araştırmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaşayan erkeklerde ortalamanın altında testosteron hormonu tespit etmiş.

3. Beyin (merkezi sinir sistemi)

Florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu belgeleyen onlarca araştırma var. Florürün beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine yol açabildiğine ve uzun vadede Alzheimer hastalığına yol açabildiğine dair bulgular var.

İçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalışmalarda çok yüksek dozda florür kullanıldığını savunsalar da, florürün biyobirikimli olduğunu unutmamak gerekli.

4. Düşük IQ

Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarıyla IQ arasında ters bağıntı olduğu ortaya konmuş. İçme suyundaki 1 mg/lt. florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş.

5. Erken ergenlik

Florürün merkezi sinir sistemi dışında da olumsuz etkileri var. Florür aynı zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok başka işlevin yanı sıra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapılan araştırmalar (PDF), içme suyuna florür katılan bölgelerde kız çocukların, florür kullanılmayan bölgelere kıyasla 5 ay önce âdet gördüğünü ortaya koymuş.


6. Tiroid hormonları

Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ukrayna’da yapılan bir çalışmada, 2,3 ml/lt. düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtığı belirlenmiş. Hatta bu etki o kadar tutarlıymış ki, 20. yüzyıl ortalarında hipertiroidizmi (aşırı aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiş.

7. Romatizma belirtileri

Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık. İşin kötüsü, belirtileri romatizmayla karıştırılabildiğinden, erken safhada teşhis koyulması oldukça güç. Belirtiler ışığında doktorlar genellikle romatizmadan şüphelendikleri için, aslında son derece basit bir şekilde (florür alımını keserek) tedavi edilebilecek rahatsızlık, uzun yıllar tedavi edilmeyebiliyor.

8. Kemik erimesi

Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün sağlık üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmalardan birine göre, içme suyuna florür katılan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik bağlantılı rahatsızlıklarda iki kat artış kaydedilmiş. Benzer şekilde, Meksika’da yapılan bir araştırma (PDF), diş macunundaki florürle çocuk kemik kırılmaları arasında bağıntı olduğunu ortaya çıkarmış.



Kaynaklar:

Ann Marie Michaels, The Top 10 Dangers of Fluoride, Cheeseslave.com

Bachinskii PP, Gutsalenko OA, Naryzhniuk ND, Sidora VD, Shliakhta AI, Action of the Body Fluorine of Healthy Persons and Thyroidopathy Patients on the Function Of Hypophyseal-Thyroid System, Problemi Endokrinologii, Cilt: 31, Sayı: 6, Kasım-Aralık, 1985, Sayfa: 25-29.

Başak Pirtini, Toksik Diş Macunu – Florür tehlikesi, Dogalanneyim.blogspot.com

Bilge Hapçıoğlu, Rian Dişçi, Leman Demir, Ender Başak, Övat Güray, Nurten Özer, Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I), İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Cilt: 26, Sayı: 4, Aralık, 1992, Sayfa: 222-23.

David B. Ast ve Edward Schlesinger, The Conclusion of a Ten-Year Study on Water Fluoridation (PDF), American Journal of Public Health and the Nation’s Health, Cilt: 46, Sayı: 3, Mart 1956, Sayfa: 265-71.

M. Teresa Alarcón-Herrera, Ignacio R Martín-Domínguez, Rodolfo Trejo-Vázquez, Sandra Rodriguez-Dozal, Well Water Fluoride, Dental Fluorosis, and Bone Fractures in the Guadiana valley of Mexico (PDF), Fluoride, Quarterly Journal of the International Society for Fluoride Research, Cilt: 34, Sayı: 2, Mayıs 2001, Sayfa: 91-160.

Phyllis J. MullenixCorresponding author contact information, Pamela K. Denbesten, Ann Schunior, William J. Kernan, Neurotoxicity of Sodium Fluoride in Rats, Neurotoxicology and Teratology, Cilt: 17, Sayı: 2, Mart-Nisan 1995, Sayfa: 169-77.

Stan C. Freni, Exposure to High Fluoride Concentrations in Drinking Water is Associated With Decreased Birth Rates, Journal of Toxicology and Environmental Health, Cilt: 42, Sayı: 1, Ocak 1994, Sayfa: 109-121.

Yunpeng Ding, YanhuiGao, Huixin Sun, Hepeng Han, Wei Wang, Xiaohong Jia, Xuehui Liu, Dianjun Sun, The Relationships Between Low Levels of Urine Fluoride on Children’s İntelligence, Dental Fluorosis in Endemic Fluorosis Areas in Hulunbuir, Inner Mongolia, China, Journal of Hazardous Materials, Cilt: 186, Sayı: 2–3, Şubat 2011, Sayfa: 1942–46.
 
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Neredeyse çoğu bilgiyi geçen sene ben okulda vermiştim ancak okuldakiler inanmadılar, bildiğin yalanladılar. Çok komik ve kötü bir durum ülke açısından. Bizim ülkenin de el atması gerek şu florür denen illete.
 
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Neredeyse çoğu bilgiyi geçen sene ben okulda vermiştim ancak okuldakiler inanmadılar, bildiğin yalanladılar. Çok komik ve kötü bir durum ülke açısından. Bizim ülkenin de el atması gerek şu florür denen illete.
Sadece Türkiye değil, ABD gibi çöp çatan ülkerdeki Florur oranı da çok yüksek, insanların dur demesi gerek. Ki ben bu yasak olan ülkelerin dur dediğine inanmıyorum, çoğrafi konum ve isani değerlerin cahil kaldığı yerlere özel güçleri nerdeyse yok denecek dereceye getirdiler. Özel güçleri geçtim bir kere mutluluk hormonlarının salgılanmasını engelleyip duygusal bozukluklara neden oluyor, sonra da ver elini depresan ilaçları. Flor sadece açıklanan bir kimya terimi, velhasıl kelam daha neler var o epifiz bezine zarar veren neler. Market gıdalarından uzak durmak ve vegan beslenmek şart.
Ne yersek oyuz!

Ek olarak Florursuz su markaları: Abant, İdeal markaları Florur içermemektedir.
İmbik/Distile makinesi alarak sularınızı arıtabilirsiniz.
Ayrıca çevrenizdeki insanlara 1 defa dile getirmeniz yeterlidir, inanmak ve inanmamak onlara ve bakış açılarına kalmış bir şey.
 
Son düzenleme:
Market gıdalarını her ne kadar önermesem de yakınlarda pazar vs yoksa tek çareniz sertifikalı ürünler almak olacaktır.
Helal sertifikalı ürünler, Organik tarım sertifikalı ürünler, Vegan sertifikalı ürünler vs. Yalnız bazı ürün etiketlerinde dalavere vardır, doğru etiketin logosunun fotoğrafını çekip öyle denetleyip alın.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Elementor
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
759
Yorumlar
7
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Elementor adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı