ING Emeklilik'ten Uzak Durun!

Garanti Emeklilik ile yoluma güllük gülistanlık devam ederken bir gün ING Emeklilik'ten aradılar. Garanti Emeklilik'teki hesabımı ING Emeklilik'e aktarabileceklerini söylediler. Avantajım ise biriken fonlarımı en uygun şekilde değerlendirmeleri olacakmış. Maaş hesabım HSBC'de olmasına rağmen kafam o kadar karışıktı ki, bu iki yabancı bankayı karıştırdım ve şöyle düşündüm: "Emeklilik hesabım ile maaş hesabımın aynı bankada olması iyi bir şey." Tamam dedim, aktarayım.

İşlemleri yapıp belgeleri imzalatmak için adam geldi. Gereksiz bir şekilde (sanırım eşiniz varsa ona da bu kazığı çakalım muhabbetine) kendisinin evli olduğunu söyledi ve bana yalnız yaşam ile ilgili aptal aptal hayat dersleri verdi. Bana ne lan evliysen. Toplum sana ne bok emrederse onu yaparsın ancak. Sonra da böyle şirketlerde kapı kapı dolaşırsın işte... Bir tek sefertası eksikti yani. Tam bir yurdum memuru kılıklı herif.

Neyse, dedi bu belge Emekliliğinizi Garanti'den alıp ING'ye aktarmak için onay verdiğinizi belirtiyor. Okuyup imzaladım. Sonra bir de 150 mi 180 mi ne giriş aidatı var. Onu da taksitlendirip bi güzel geçirdi. Neyse dedim, bari fonları farklı yatırımlarla değerlendirip daha iyi gelir elde edilmesini sağlayacaklar.

Aradan nerden baksanız 2-3 ay geçti. Ne fonlarımı değerlendirmek için beni aradılar, ne de Garanti Emeklilik aktarım işlemini gerçekleştirdiler. Hesabımdan hem Garanti, hem de bu geri zekalılar para çekiyor. İki yerden birden emekli olacağıma mı sevineyim yoksa aylık 300 TL olan emeklilik masraflarıma mı yanayım bilemedim.

Ha bu arada bu salaklar beni bir keresinde aradılar ve geçiş işlemi tamamlandı dediler. Dedim Garanti'de ne kadar fonum varmış, ne kadar birikim aktarıldı? Cevap veremedi. İşte bu an bu kuş beyinlilerin daha birbirlerinden bihaber olduklarını anlayıp notlarını verdim.

Kısacası ING Bank'ın yalanlarından uzak durun. ING Emeklilik'e ise hiç bulaşmayın...

Yorumlar

Çok genel olaçak ama memleketimizdeki hiç bir kurum ve kuruluşa güvenim yok. Bir çok alanda firmaların sahtekarlıklarına şahit olmuşluğum var.
 
Türkiye'de faiz ve yatırım olarak hem emeklilik Anadolu Hayat Emeklilikdir. Ben de küçük yaşta ufak ufak ordan biriktirmeye başladım ve gerçekten güzel bir faiz veriyorlar. Tabi kurumsal şirket olarak emeklilik yapacaksanız orasını bilemicem. Benim kardeşim de daha önce 2 şirkette çalıştı ve şu anda Anadolu Hayat Emeklilik'de müşterilere daha kaliteli sattıklarını rahatça anlatıp satıyorlar. Ve Garanti kesinlikle pişmanlıktır.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.671
Yorumlar
5
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı