iOS 17 ile gelecek yeni özellik belli oldu

iOS 17 sürümüyle beraber Apple Store dışında uygulamalar yüklenebilecek. Bloomberg'den Mark Gurman, Apple ile ilgili gündem olacak yeni özellikleri açıkladı.

Android'deki gibi bilinmeyen kaynaklar özelliği iPhone cihazlarda da kişi tercihine göre açılıp, kapatılacak. Ayarlar bölümüne eklenen yeni seçenek ile harici kaynaklardan gelecek uygulamların yüklenmesini açmak tamamen kullanıcının tercihine kalıyor. İsteyen kullanıcılar sadece Apple Store'u tercih edebilir, isteyen kullanıcılarda hem Apple Store'u, hem de harici uygulamları tercih edebilir.

iPhone XS ve üzeri modeller iOS 17 sürümü alacağından bu özelliklere sahip olabilecek.

Yorumlar

X'e güncelleme beklenmiyor.
Tam tersine iPhone X bu sene son güncellemesini alacak iOS 17 ile. iOS 17 apayrı bir sürümden ziyade bir devam sürümü olacak. iOS 16 çok fazla hata ve bug kaynıyor. iOS 17 hem bu hata ve bugları düzeltecek hem de birkaç tane kullanışlı özellik ekleyecek. Küçük bir güncelleme olacak totalde.

Apple gerçek majör güncellemesini seneye iOS 18 ile yapacak. Bundan sonra Metal 3 desteklemeyen telefonlar için güncelleme olayı sıkıntıda. iPhone X ile beraber XS serisini de kesmeleri mümkün Metal 3 olmadığı için. Her türlü X ailesine mensup cihazlar sıkıntıda.
 
Bu başka Store'dan uygulama indirme muhabbeti, Apple'ın başını ağrıtacak muhtemelen. İphone aşığı tiplerin Andorid aşığı tiplerle kavga ederken söylediği argümanlardan biri de "güvenilir, virüs girmiyor" idi ama eğer bu olursa Android'den farkı kalmayacak, yine de en azından kendi store'unda virüslü uygulama bulunmayacağı kesin hala :).
 
Parsec'in iOS'e çıkmasını bekliyordum, iyi haber gibi.

Bu arada güvenlik için sorun yaşanacağını düşünmüyorum, iOS hala kapalı bir sistem. Veri çalınması durumu olabilir.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ezuer
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.022
Yorumlar
16
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

ezuer adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı