İzmir'de cami hoparlörlerinden "Bella Ciao" çalındı!

1590058437417.png
İzmir'de 20 Mayıs günü saat 17.00 sularında çirkin bir olay yaşandı, kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan şarkısı olarak bilinen "Çav Bella" çalındı.

Olaya ait görüntülere buradan ulaşabilirsiniz.

Olayın siyasi boyutuyla ilgili haberleri eklemek istemiyorum merak edenler internette araştırabilir.

İl Müftülüğü olayla ilgili "ezan sistemine yasa dışı bir şekilde girilip sabotaj" yapıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
Bugün ilimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır.

Yaptığımız ilk incelemede kimliği belirsiz kişiler tarafından merkezi ezan sistemine yasa dışı bir şekilde girilerek sabotaj gerçekleştirilmiştir. Yaşanan olayın ardından konu adli mercilere intikal ettirilerek yargıya suç duyurusunda bulunulmuştur. Diğer taraftan il müftülüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, müftülüğün ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması eylemini gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: İHA

Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Yorumlarda bahsedebilirsiniz. Hayırlı günler!
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
abidik gubidik
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
492
Yorumlar
5
Son güncelleme
Yer
İzmir

Genel kategorisindeki diğer girdiler

abidik gubidik adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı