Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 9'un ilk görüntüleri sızdı

Microsoft'un Windows 9'u bu ay sonunda tanıtması beklenirken yeni işletim sisteminde masaüstüne odaklandığını gösteren bazı videolar sızdırıldı.

WinFuture tarafından paylaşılan videolara bakılırsa Windows 8'in halefi olan yeni Windows sürümü 'melez' olmaktan öte masaüstüne ait günlerine geri dönüyor. Paylaşılan videolarda klasik başlangıç menüsü, çoklu masaüstü kullanımı vb. klasik Windows tarzını andırıyor ki Windows 8 kullanıcılarının Metro arayüzüne pek alışamadığı biliniyordu ve böyle bir değişiklik akla yatkın geliyor.

Statcounter verilerine göre dünya genelindeki işletim sistemlerine bakıldığında Windows 7 yaklaşık yüzde 56 ile ilk sırada yer alıyor. Windows 8 ise yüzde 15'in üzerinde bir payla 2. sırada, Windows XP ise yüzde 14'ten fazla payla 3. sırada geliyor.

30 Eylül'de tanıtılması beklenen Windows 9'un Microsoft için yeni bir heyecan olacağı malum. Ancak Windows 8'de alınan geri bildirimlerin iyi değerlendirilmiş olması gerekiyor. Zira tablet tarafında da Microsoft'un Apple'ı ve Samsung'u zorladığını söylemek mümkün değil.

Aşağıdaki videolarda gördüğünüz Windows 9 görüntülerinin gerçek olmadığına dair bir iddia yok ama son halinin biraz farklı olabileceğini de kabul etmek gerek. 30 Eylül'de Microsoft'un yeni CEO'suyla nasıl bir işletim sistemi sunacağını merakla bekliyoruz.
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 9'un ilk görüntüleri sızdı

Yorumlar

Geçen yılda benzer haberlere denk gelmiştim. Bence Windows 10 bir değişikliğe gitmeyecek uzun bir süre daha. Yakın zamanda Windows 10X projesinin iptal edildiği haberleri gündeme gelmişti. Bana göre Windows 10 hala beta final bile değil hala. Daha çok esd ISO paketleyip indirmeye sunarlar. Makinelere sürekli olarak şakır şakır düzeltme güncellemeleri gelmeye devam ediyor hala. :)
 
Şu görev çubuğundaki arama simgesini keşke Windows 8.1'e ekleselerdi. Başlat menüsünü açıp aramak zoruma gidiyor.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
goodbye100
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
899
Yorumlar
13
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,75 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

goodbye100 adlı kullanıcının diğer girdileri

  • [SÖZLÜK] Roblox
    Roblox, Roblox Corporation tarafından 2006 yılında çıkmıştır. 2019 yılında 1 milyar kullanıcı...
  • Virtualbox Windows 7 SP1 kurulumu
    Merhaba. Bu benim ilk blogum olduğu için yazım hataları olabilir. Olunca bana bildirebilirsiniz...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı