MSI Gameboost ile Manuel OC'nin çok farklı olması

Manuel Overclock yaptığımda birçok denemelerime rağmen dengesiz voltaj almaktayım. Misalen overclock yaptım stres testinden falan her şeyden çok iyi geçiyor. Gel gelelim mesela bilgisayar boştayken veya bir işlem yaptığım zaman takılı kalıyordu. Bu yüzden Ryzen 5 3600 üzerinde overclock işleminden soğudum. Anakartımın bana sağlamış olduğu Gameboost özelliği işlemcinin tepe noktasıyla çalışmasını sağlıyor ve overclock yapmama gerek kalmıyordu. Tek tıkla açabiliyordum. Yalnız bu özelliği açtığımda anakartın ne tür bir overclock yaptığı hakkında hiçbir bilgim yok. Gameboost stabil çalışırken, kendi yaptığım manuel overclock denemeleri başarısız oluyor. Gameboost'un değiştirdiği ayarları not tutuyor Gameboost açmadan kendim bu ayarları uygulamaya çalıştığımda sorunlarla karşılaşıyorum. Gameboost üretici sırrı gibi bir şey inanın ki. Tek eksik yanı fanınızın %100'de çalışması. Onu da işlemciyi korumak adına yapmışlar sanırım. Kendi yaptığım ayarlarda Mosfet 55-60 derecelerde gezerken, Gameboost ayarında 40-45 derecesinde geziyor. İşlemci sıcaklığı bir anda fırlamıyor. Gerçekten çok tuhaf iş sırrı gibi bir özellik. Eğer varsa anakartınızda böyle bir özellik ve soğutucunuz sağlamsa bu özelliği deneyin. Overclock stabilsizliğinden çok stabil bir sistem gibi çalışıyor yani bunu belli ediyor.
  • Beğen
İfadeler: Danotella

Yorumlar

Ben OC Engine 4 varsa ondan yapmayi tercih ediyorum. Tabii ki de voltage degerine bakiyor, stres testine soktuktan sonra yoksa asiri sicaklik verebiliyor eger voltage falan fazla olursa. Hepinize manuel tavsiye ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
[email protected] çalıştırabilirsin. Ben hiçbir problem yaşamadım. Yaşarsan da 1.28V ideal. Smart FAN kapat, fanları da en hızlı moda çek. Benim fan 1900RPM'den yukarı çıkmayan model olduğu için ses yapmıyor. Cool'n'Quiet disable yap bir de. Bir anlık sıçrama olmadığı sürece minimum 34 derece, ortalama 40-60 derece arası gidiyor, maksimum da 70-80(sıçrama) oluyor.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Shadow Ryzen
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
484
Yorumlar
2
Son güncelleme

Donanım kategorisindeki diğer girdiler

Shadow Ryzen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı