Neden AMD Ekran Kartı Almamalıyız?

Aslında ne büyük hayallerle almıştım sistemi. Artık istediğim oyunları rahatça oynayabilecektim. Ancak ekran kartım bana "Hoop hemşehrim nereye?" dercesine hatalar vermeye başladı. Oyun girdikten 5 dakika sonra fanlar çalışmasına rağmen 50-60 hatta 70 derece oluyordu. Oyuna droplar giriyordu. Undervolt yaparım düzelir dedim, olmadı. Ve artık en son aldığım hata ile büyük bir yanlış yaptığımı anladım. Siz siz olun AMD almayın demeyeceğim ama düşünerek alın. İyiki garantisi varda ekran kartını NVIDIA ile değiştireceğim.
Bunlar benim kişisel görüşlerimdir. Yorumları buna göre yaparsanız sevinirim.

Son incelemeler

Artıları: Nvidia Fanboyu ama nvidia kart kullandığı zaman kartının modası geçince sürücü değişikliğinde fps kaybı yaşamaya başladığında bir konu daha açar. :d
Eksileri: Kurgu 1/10
.
  • Hahaha
İfadeler: 267345
Artıları: Nvidia fanboylarının ne kadar düştüğünü gördük.
Eksileri: Kurgu rezalet.
Yani bir kaç çift besleme yapamayıp yanlış sürücü kuran insanların lafını birleştirip, böyle bir şey ortaya çıkarmışsınız ama rezalet. AMD kartlarda besleme önemli eğer sorunu GERÇEKTEN yaşıyorsanız bunu yapın, düzgün bir güç kaynağı ve kötü soğutmalara sahip modellerden uzak durun.
Artıları: AMD almamız gerektiğinin özeti
Eksileri: Bu olay kesinlikle(!) yaşandı.
Kurguya puanım 4/10.

Yorumlar

Kart modeli ve sistemin geri kalanı nedir? Tam olarak hangi hataları aldın?

Hocam sürekli çok ısınıyor. Daha sonra "AMD Host Application Durduruldu" hatası veriyor. Geriye kalan bileşenlerde i3 9100F, 16 GB RAM. Kart modeli ASUS Dual RX580 4 GB modelinden. Kötü bir model olduğunu biliyorum ama undervolt yapmama rağmen hata veriyor.
 
Son düzenleme:
Hocam sürekli çok ısınıyor. Daha sonra "AMD Host Application Durduruldu" hatası veriyor. Geriye kalan bileşenlerde i3 9100F, 16 GB RAM. Kart modeli ASUS Dual 4 GB modelinden. Kötü bir model olduğunu biliyorum ama undervolt yapmama rağmen hata veriyor.
Kart modeli nedirin cevabı şu olabilir:
"RX570, Vega 8, RX560X, RX5500" gibi.

AMD'nin sitesinde herhangi bir sürücünün yanında şu yazar; "Optional" (önerilen demek), "WHQL" (imzalı, yani sorunsuz, kararlı sürüm demek), "Beta" (geri dönüş almak için sunulmuş olan kararsız, hata çıkartabilecek sürücü demek)
Bildiğim kadarıyla da, son WHQL olan sürücü, 20.4.2 sürücüsü. Radeon Software'den yükleyebilirsiniz. Veya internetten de bulabilirsiniz.
 
Kart modeli nedirin cevabı şu olabilir:
"RX570, Vega 8, RX560X, RX5500" gibi.

AMD'nin sitesinde herhangi bir sürücünün yanında şu yazar; "Optional" (önerilen demek), "WHQL" (imzalı, yani sorunsuz, kararlı sürüm demek), "Beta" (geri dönüş almak için sunulmuş olan kararsız, hata çıkartabilecek sürücü demek)
Bildiğim kadarıyla da, son WHQL olan sürücü, 20.4.2 sürücüsü. Radeon Software'den yükleyebilirsiniz. Veya internetten de bulabilirsiniz.

Hocam dalgınlığıma verin RX580 yazmayı unutmuşum. Öneri için teşekkürler.
 
Bende de RX580 Armor var ama senin anlattığın gibi hatalar falan yok. Evet ısınıyor ama kendi fan profilim ile ve undervolting ile sorunu büyük ölçüde çözdüm. Bence başka bir şeyde sorun olabilir. Ya da üstte de dendiği gibi şans oyunu ve size tutmamış :D
 
Hem işlemci APU'sunun hem de ekran kartının isteğe bağlı sürücülerini kullandım bir defa bile sorun çıkmadı.
Şans oyunu biraz.
 
Ekran kartına çift besleme yapacak kadar bilginiz yoksa, WHQL sürücü yerine Optional sürücü kuruyorsanız, yeni ekran kartı takmadan önceki ekran kartının sürücüleri DDU'lamayı bilmiyorsanız, BIOS ve Chipset güncellemiyorsanız, dandik bir monitör kablosu kullanıyorsanız, güç kaynağınız dandikse AMD ne yapsın kardeşim? Sıkıntı çoğunlukla kullanıcıda, bu kartları sorunsuz bir şekilde kullanmak bir sorumluluk istiyor, bu sorumluluğu alamıyorsanız gidin aşırı pahalı NVIDIA kartları alın, fanboyluk yaptığım yok hatta ilk defa PC toplayanlara söylüyorumda AMD tavsiye etmem diye, ama çoğunlukla hatta kullanıcıda oluyor.
 
FreeSync monitörde G-Sync açılabiliyor. 🤣 🤣 🤣 🤣 8GB VRAM? Aynen canım. 🤣🤣🤣
O belli başlı Adaptive Sync monitörlerde Displayport kablosuyla kullanılabiliyorki çoğu monitörden sadece HDMI kablo geliyor, bu kadar millet enayi mi G-Sync monitöre ekstra para veriyorlar, herkes Freesync monitör alsn o zaman. Yeni oyunlar Ultra ayarda 4GB VRAM'i zorlarlar, özellikle modlu Skyrim, Fallout oynayanlarda VRAM'e ihtiyaç duyuluyor. Bana böyle kibirli kibirli çok bilmiş ukalaca cevaplar veriyorsun ne konuştuğun hakkında fikrin yok, hadi koçum ikile şimdi.
 
NVIDIA fanboyu, AMD düşmanı. (!) Siz nasıl olur da tamamen sorunsuz olan ve tam bir fiyat performans olan AMD markasını eleştirirsiniz? AMD fanboyu arkadaşlarım hemen konu sahibine dersini veriniz. Şaka bir yana yaşadığınız sorunları inşallah çözüme kavuşur. Cidden bir hevesle alınan ürünlerde bu tarz sorunlar yaşamak kötü bir durum.

Bilgilendirme: AMD ekran kartları hakkında en ufak dahi kötü bir yorumda bulunmadım. AMD ekran kartlarını kötülemek gibi bir amacım yoktur. Hiçbir markayı fanboy derecesinde savunmuyorum. İsteyen istediği markayı fanboy derecesinde savunabilir ve tercih edebilir. Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve kimseyi eleştirmiyorum ya da marka eleştirisi yapmıyorum. İlk cümlelerim sadece şaka amaçlıdır. Marka kötülemek gibi bir amacım yoktur.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
burstappenn
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
3.669
Yorumlar
59
İncelemeler
5
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,25 yıldız
Değerlendirme
1,50 yıldız 12 değerlendirme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

burstappenn adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı