Rekabet Kurumu LG, Teknosa, Vestel, Aral, Vatan, D&R ve Bimeks Gibi Şirketler Arasındaki İlginç Mailleşmeleri Ortaya Çıkardı!

Rekabet Kurumu yayınladığı belgelerde geçtiğimiz günlerde Aral, LG, Teknosa ve Vatan gibi şirketlerin haksız rekabetle ilgili ceza almasına neden olan mailleşmeleri detaylarıyla paylaştı. Ortada çok ilginç diyaloglar var!

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurumu, yaptığı kapsamlı soruşturmalar sonucunda oyun ve teknoloji perekande sektörünün dev isimlerine milyonlarca TL'ye ulaşan cezalar kesilmesine karar vermişti. Birçok kişi haksız rekabet nedeniyle bu cezaların verildiğini bilse de net olarak hangi şirketin neden ceza aldığına dair bir bilgi yoktu.

Rekabet Kurumu geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporunda hem bu şirketlerin neden ceza aldığına ilişkin açıklamalar yaptı hem de şirketler arasındaki mailleşmeleri paylaştı. Bu karar için kanıt olarak nitelendirilen mailleşmelerde şirketler arasında oldukça ilginç görüşmelerin olduğu ve birçok perakendecinin dağıtıcı şirketle fiyat konusunda ilginç diyaloglara girildiği göründü.

Bu diyaloglardan bazıları:
575c37b9b035dc6166a471f71cdb00b2349d6bd2.jpeg


------
1589632591824.png


------

6f38cfa60747995fdfbb0817a89276f3e1b4aa72.jpeg


Söz konusu belgeler şirketler arasındaki haksız rekabete yönelik görüşmeleri ortaya çıkarıyor. Bu görüşmeler sayfalarca sürdüğü için ayrıca yasal olarak her görüşmenin ardında farklı detaylar ve Rekabet Kurumu kararı olduğu için hepsini sizlerle paylaşmıyoruz ancak bu bağlantıya giderek Rekabet Kurumu'nun tam olarak yayınladığı rapora ve şirketler arsındaki belge niteliği taşıyan mailleşmelere ulaşabilirsiniz.

Önemli Not: Soruşturmada adı geçen tüm şirketler Rekabet Kurumu tarafından suçlu bulunmadı. Raporda adı yer alan bazı şirketler sadece diğer şirketlerin konuşmasına konu edilmiş olabiliyor ya da tedarikçi firmalardan gelen taleplere yanıt veriyor. Konuyla ilgili tüm detaylara ve hangi şirketlerin ne kadar ceza aldığına Rekabet Kurumu'nun raporundan göz atmanızı öneriyoruz.

Tıklayınca sayfaya ulaşamayanlar için bağlantı (kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın): http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT/1/Documents/Gerekçeli+Kurul+Kararı/16-37-628-279.pdf

Kaynak: Teknoloji Mağazalarıyla Şirketler Arasındaki İlginç Mailler!

Yorumlar

@Kaspersky Kullanıcısı daha özet geçmiş. Linke tıkladım da raporda daha neler neler var! Kepazelik almış yürümüş ama gidip heriflerin yüzlerine hesap sorsan, koca koca adamlar çıkıp bu işin okulunu okuduklarını bile söyleyip gevrek gevrek "pazarlama stratejisi yeaa" derler.
 
Bu yeni bir şey değil, 3 yıldan daha fazla zaman oldu.
Ben, "bu çok yeni bir olay" demedim ki.
3 Yıl önce bu siteye üye değildim, olayların yeni olduğu zaman haberi buradan nasıl verebilirdim. :D Ayrıca bir sahtekarlığın 3 yıl önce olması sahtekarları haklı çıkarmaz. :)
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kaspersky Kullanıcısı
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
520
Yorumlar
6
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Kaspersky Kullanıcısı adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Trabzon'da yaşayan Temel araba almış
    Birazdan okuyacağınız hikayenin yazılı ve sözlü olarak bir eşi bulunmamaktadır. Rize'de yaşayan...
  • Zenginlik nedir?
    Zenginlik kağıt üstünde ve tanım olarak baktığımızda sahip olunan net sterlin varlığı, net külçe...
  • İyi gün dostu
    İyi gününde yanında olan, planlı ve programlı gününe eşlik eden, iyiliğini paylaşıp mutluluğunu...
  • Rezil olmadan vezir olunmaz
    Fadime'nin evladı oldukça çekingen biriymiş. Yapacağım davranışların sonucu ne olacak; bir söz...
  • Hırsızın hiç mi suçu yok?
    Nasrettin Hoca bir gün evine hırsız girdiğini görmüş. Hırsızı takip eden Hoca, hırsızın evine...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı